Dodaj do ulubionych

Mało odciągam

24.02.14, 20:20
Dziewczyny, wróciłam do pracy. Odciągam w pracy 1 raz przez 20-30 minut i odciągam tylko 20-30 ml. Dodatkowo odciągam wieczorem też mało. Męczę się z laktatorem już tydzień i produkcja jakoś nie poszła w górę. Mały nie lubi pić wody, soków, mm tylko moje. sztucznym pluje na dwa metry. Jak przychodzę z pracy wypija oba baniaki. Przy pierwszym dziecku bez problemów odciągałam 200 ml. w 15 minut. Po porodzie bez problemu odciągałam 2-3 butelki po 150 ml. Dlaczego tak mało? Mały z tych co najadają się w 5-10 minut. Ma 7 miesięcy, duży (waga 10,3kg.) Ciężko mu bez mleka. I jeszcze jedno. Nie chciałabym odciągać w pracy (hałas, strata czasu) i tak myślę, że wolałbym np. wieczorem, czy takie odciąganie ma sens? Czy produkcja ruszy?
Obserwuj wątek
    • mruwa9 Re: Mało odciągam 24.02.14, 21:43
      podcas twojej nieobecnosci dziec moze przeciez jesc niemlecznosci plus te nieliczne mililitry, ktore odciagniesz. Zapotrzebowanie na twoj pokarm nadrobi po twoim powrocie/w nocy/w weekendy.Wedlug bajecznie prostej zasady: jest mama=jest piers. Nie ma mamy- trzeba radzic sobie bez piersi. W ten sposob mozecie ciagnac karmienie piersia dowolnie dlugo.
    • rulsanka Re: Mało odciągam 25.02.14, 07:30
      Być może w pracy mało leci bo się stresujesz?
      Co do odciągania wieczorem, to u mnie wieczorem zawsze dało się mniej odciągnąć niż rano, poza tym wieczorem ssie dziecko. Może spróbuj poodciągać rano przed wstaniem lub tuż po. Rano powinno być najwięcej mleka.
      • 7zatroskana Re: Mało odciągam 02.03.14, 15:39
        Na pewno się stresujesz i dlatego tego pokarmu może być mało. Ja odciagalam pokarm w nocy, nie wiem dlaczego ale wtedy najwiecej go mialam. musisz sie wspomagać jakims produktem na laktacje i przede wszystkim sie uspokoic. Popij troche melisy albo kup taki produkt z melisą i słodem jeczmiennym-to pobudzi laktacje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka