Gość: kasia IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 25.03.14, 16:04 witam mam pytanie czemu jak ściągam pokarm schodzi go mało czyli niecałe pół butelki a zdażyło sie tak że była cała butelka czy to możliwe że zanika mi pokarm? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yumemi Re: karmienie 25.03.14, 22:03 Jesli oprocz tego normalnie karmisz piersia - to po prostu oznacza to ustabilizowana laktacje.Sciagniecie calej butelki oznacza albo nadprodukcje albo to ze jestesmy wybitnie podatne na laktator. Srednio mama karmiaca odciaga gora 20-30ml. Jesli chcesz odciagac wiecej, musialabys odciagac czesciej. Dziecko ssie piers? Odpowiedz Link Zgłoś
malwina.okrzesik Re: karmienie 30.03.14, 16:31 Nie wiem w jakim wieku jest dziecię, ale gdy po 2- 3 tygodniach laktacja jest ustabilizowana to pierś wie ile potrzeba wyprodukować i o nadwyżki trudno. Poza tym odciąganie nigdy nie jest tak efektywne jak ssanie przez dziecko, nie sądze żeby laktacja się obniżała, jeśli karmi Pani tylko piersią i maluch dobrze rośnie. Jeśli Pani potrzebuje odciagnąć pokarm na jakieś wyjście, to trzeba zbierać mleko po trochu, 2- 3 razy dziennie. Wyczuć porę, gdy pierś jest pełniejsza, czesto tak jest po przerwie nocnej Odpowiedz Link Zgłoś