IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.14, 09:31
Witam .Mam pytanie odnosnie ssania mojego dziecka 9m ,nigdy wczesniej nie zwracalam uwagi az tak na ssanie ale teraz mnie zastanawia jedna rzecz bo gdy mala przysnie przy piersi badz juz "odlatuje "ssie tak jak by plytko nie zasysa piersi tylko ruchy sa wolne takie ciumkanie bardziej ,czy to normalne czy ona cos czerpie z tego czy leci mleko ?czy w tedy jestem takiem jej smoczkiem ?
Jak pierwsze zaczyna ssac tto tez tak jest potem gdy piers sie napina to ladnie lyka .W nocy dosc czesto mamy takie bardziej ciumkanie niz jedzenie i dla tego mnie ten fakt zastanawia .
Obserwuj wątek
    • yumemi Re: ssanie 31.03.14, 09:56
      Takie 'wolne ciumkanie' ma miejsce pod koniec karmienia kiedy dziecko ssie najtlustszy pokarm, ktory leci duzo wolniej. Na pewno nie przerywamy wtedy karmienia.
    • Gość: pitolek5 Re: ssanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.14, 10:00
      Ale to czasem wyglada tak jak by ssala a w sumie nie chcialo juz jej sie ssac tylko poprostu trzymac piers w buzce .
    • Gość: maddie Re: ssanie IP: *.cm-7-4c.dynamic.ziggo.nl 31.03.14, 10:05
      Czy cos czerpie - oczywiscie, przy takim wolnym ssaniu tez leci mleko, to z wieksza zawartoscia tluszczu. Jak dziecko polyka co jakis czas to znaczy, ze nadal je.
      Nawet jesli jestes smoczkiem to przeciez to noc zlego. Jak uda Ci sie wyjac piers z buzi dziecka a ono sie nie obudzi, to znaczy posilek skonczony. Jak sie obudzi - przerwalas jedzenie.
      N apoczatku karmienia dziecko musi tak ssac, zeby dac piersiom sygnal do uwolnienia mleka. Czyli najpoerw jakby ssie na sucho, potem leci mleko.
      W nocy - jak je to niech je, jak nie je, to mozesz probowac piers zabierac i przytulic w zamian.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka