Dodaj do ulubionych

krople do oczu

IP: 46.77.124.* 14.04.14, 22:13
Potrzebuje porady .
w domu panuje infekcja oczu najpierw corks starsza teraz ja straszne spuchnięte czerwone .okulista przepisał mi krople TOBROSOPT jednak z tego wszystkiego zapomnialam poinformować go ze karmie dziecko .Teraz czytajac ulotkę pisze zenie mozna wykluczycdzialan niepożądanych u niemowląt kp,dlatego tez lekarz decyduje o zaprzestaniu karmienia biorąc pod uwagę konieczność stosowania leku .Jej i nie wiem co robić :/:/
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: krople do oczu 14.04.14, 22:23
      No faktycznie, tobramycinum ma grupę L3, czyli średnio bezpieczny, ale nie wykluczający karmienia, bez przesady.
      Ile ma dziecko?
      I czy lekarz nie może przepisać innego antybiotyku, który mozna brać podczas kp?
      • Gość: matylda Re: krople do oczu IP: 46.77.124.* 15.04.14, 02:57
        Mala ma prawie 10m
        Kurcze do lekarza mam prawie 30km wiec nie bd znowu jechac ,no chyba ze udam sie tym razem do pediatry .
    • Gość: maddie Re: krople do oczu IP: *.cm-7-4c.dynamic.ziggo.nl 15.04.14, 08:49
      Wez spokojnie ten.lek.
      To sa krople.do oczu, ilosci tobramycyny jakie wtedy przyjmiesz nie zaszkodza ssakowi.
      Gdyby to byly zastrzyki domiesniowe w duzych dawkach to wtedy tak, trzebaby bylo zgrac zastrzyki z karmieniem i uwazac na ewentualne skutki uboczne w postaci biegunki, grzybicy, plesniawek itp.
      Jak chcesz to sprawdz sobie na tox net breastfeeding,wpisujac sklad leku.
      • mad_die Re: krople do oczu 15.04.14, 10:16
        toxnet.nlm.nih.gov/cgi-bin/sis/search/f?./temp/~DaD8mE:1
      • rulsanka Re: krople do oczu 15.04.14, 15:39
        mój syn dostawał tobramycynę do oczu w wieku 3m, przepisaną przez pediatrę...
    • malwina.okrzesik Re: krople do oczu 21.04.14, 00:01
      można stosować bezpiecznie w czasie kp

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka