Dodaj do ulubionych

Częste kupy

27.07.14, 23:16
Moja córka, która jutro będie miała 4 miesiące od przedwczoraj zaczęła bardzo często robić kupę. W zasadzie to jest takie popuszczanie, co godzinę - dwie robi kleksa, kupy są takie jak trzeba, zółta jajecznica, może trochę bardziej wodnista, i tak na oko objętościowo w sumie nie jest ich wiele więcej niż było przy standardowym rytmie wypróżniania (dwa-trzy razy na dobę, ale porządne). Ponadto zaczęła też mocno ulewać, co do tej pory się nie zdarzało. Wydaje mi się, że mogło to być spowodowane zjedzeniem przeze mnie sezamu (tahiny) w sporych ilościach (niewielkie ilości sezamu do tej pory były ok, ale to było za dużo na raz?), bo pozostałe rzeczy nie były nowe... Chyba że możliwe jest, że coś, co jej do tej pory nie szkodziło nagle zaczęło? I jeszcze ile czasu zajmuje organizmowi dziecka dojście do siebie po zjedzeniu przez matkę jakiegoś alergenu (jeśli to by było to?)

Z góry dziękuję za wszystkie rady - we wtorek mamy szczepienie i nie wiem, czy takie historie nie beda przeciwwskaaniem... narazie daję jej dicoflor i czekam co dalej
Obserwuj wątek
    • kremka2014 Re: Częste kupy 28.07.14, 21:26
      Sama odpowiedziałaś sobie na wszystkie pytania. Tak,wygląda na uczulenie, tak, jutro może nie być szczepiona jeśli objawy się utrzymują,bo zawsze może to byc wirus,tak,dicoflor to dobry wybór😉
    • malwina.okrzesik Re: Częste kupy 31.07.14, 23:20
      kupy mogą zmieniać swój wygląd i konsystencję, częstość wypróżnień tez nie jest ustalona raz na zawsze
      nie widzę żadnego powodu do niepokoju, proszę dalej karmić wyłącznie piersią
    • tan.tum Re: Częste kupy 02.08.14, 22:04
      Mój mały miał dokładnie takie same kupy jak opisujesz. Nagle się pojawiły. Właśnie robił jakby na raty. Byliśmy u pediatry robiliśmy crp i inne badania wszystko było ok. On do tego strasznie stękał. Pani doktor stwierdziła, że to jedyne zajęcie jakie ma. Miła wtedy 3 mc. Kazała dawać probiotyk, dwa rodzaje na przemian.I po 2 tyg wszystko się unormowało. Teraz czasami to robienie na raty się powtarza, ale bez stękania. Najczęściej jak skończy się probiotyk. Sama się zastanawiam czy bez niego się nie da. W każdym razie na pewno pieluchy idą:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka