Dodaj do ulubionych

ilosc pieluch u 13m

IP: 5.172.252.* 03.08.14, 18:04
Witam was drogie mamy .
Martwi mnie moja córcia gdyż Malo sika tzn dzis raptem 2pieluszki z czego ta jedna byla z kupa a druga ..z ciekawości zważyłam i aż 4g a sucha 2g.
Mala Malo chce ssac tzn to ja jej proponuje ale raptem parę lykow ,próbuje podawac wodę ,herbatę wszystko byle tylko pila ale są to male ilości gdyż pije gdy trzymam jej butle (butle taka mineralna,lub daje lyzeczka )
martwi mnie to moje dziecko
Obserwuj wątek
    • rulsanka Re: ilosc pieluch u 13m 03.08.14, 21:44
      Te dwie pieluchy to ilość dobowa? Ile pieluszek jest na dobę? Bo jeżeli byłoby rzeczywiście 2, to niepokojące. Powinno być dużo sików szczególnie po nocy.

Dziwne to ważenie. 2 gramy pusta? Pielucha waży koło 30g. Mały sik to 30g. Może masz zepsutą wagę? To waga kuchenna?
      • mnin Re: ilosc pieluch u 13m 03.08.14, 22:21
        Może wszystko wypoci? Moja w te upały ssie często po trochę, ale sika bardzo mało, za to głowa ciągle mokra.
        • fizmedka Re: ilosc pieluch u 13m 03.08.14, 22:47
          Z bilansem plynow jestem ostatnio za pan Brat:) Mloda na kroplowkach 1,5 l / dobe plus piers a wysikiwal ok 1 kg. Dzis juz nez kroplowek wody wypila 300 ml plus piers a wysikala jak na razie 5 pieluch po ok 90 g kazda. Dziecko w te ipaly na prawde dizo traci z potem. Dodam ze masa ciala cory stoi w miejscu a nawet troch jej ubywa mimo ze nadwyzka plynow dostarcxonych a wysikanych siegala nawet pol kg:)
          Nie zostaje nic innego jak naklaniac do ssania piersi i picia wody ale nic na sile. Widze po corce ze mimo ciezkiej infekcji i upalow jak jest spragniona to sie upomni albo o wode albo o mleko:)
          • fizmedka Re: ilosc pieluch u 13m 03.08.14, 22:48
            Ale faktycznie dwie pieluchy na dobe to troche malo...
    • pitul-inka Re: ilosc pieluch u 13m 04.08.14, 05:46
      U nas to samo... Ale wydaje mi się że znam winowajcę. Synek przechodzi ZUM i jelitowka się przyplatala. Jak to drugie powoli odchodzi (jest poprawa) tak to świństwo z dróg moczowych ciężko wygonić. Najpierw jedna bakteria a za chwilę kolejna. Do tego upał. Martwi mnie to ze nie chce pic. Nawet z piersi :(
      • fizmedka Re: ilosc pieluch u 13m 04.08.14, 06:20
        Pitul-inka moze w waszym wypadku trzeba do szpitala? Cora miala biegunke potem na podstawie moczu wyszedl ZUM a trafilismy do szpitala z podejrzeniem sepsy... Goraczkowala ok 41... Pila slabo i jeszcze wymiotowala do tego. W szpitalu okazalo sie ze jeszcze pluca zmienione infekcyjnie i tak od tygodnia leczymy ja ceftriaksonem. Jest poprawa i szansa ze moze dzis bas wypisza... Duzo zdrowka zycze dla synka.
        • pitul-inka Re: ilosc pieluch u 13m 04.08.14, 07:26
          Antek nie ma gorączki. Od początku choroby raz zagorączkował. Miał 38,3stC więc podałam paracetamol i od tamtej pory się nie pojawiła. Poza tym co mnie dziwi to to że synek zachowuje się normalnie. Łazi, śmieje się, bawi zupełnie jakby chory nie był. Po podawaniu leku przeciwbiegunkowego kupa się nie pokazała od soboty od południa. Wymioty też całkiem ustąpiły już w piątek więc jelitówka odchodzi w niepamięć. Zastanawia mnie co z ZUM. Dzisiaj zanoszę posiew moczu do badania. Jesteśmy w trakcie leczenia furaginą i pediatra chce sprawdzić czy bakteria ustępuje. Jeśli nie to będziemy witać szpital :( Trzymajcie za nas kciuki!!
          • fizmedka Re: ilosc pieluch u 13m 04.08.14, 08:18
            Trzymamy mocno! Bo wiem jak to paskudzwo trudno wygonic. Tez czekamy na wyniki bo dzis pobrali nam kontrole i jak dobrze wyjda to o 12 ostatnia kroplowka z antybiotykiem.
            Powiem tak szpital to nie jest przyjemne miejsce ale maja dziecko na oku i w kazdej chwili moga zrobic badanie lub podac jakis lek ale trzymamy kciuki zeby nie byl konieczny:)
        • Gość: matylda Re: ilosc pieluch u 13m IP: 5.172.252.* 04.08.14, 07:41
          Sorki widzę ze zera mi zjadło ale pisze z Tel wiec wszystko mozliwe.Tak mialo być. 40g .Razem z nocą są to 3 pieluchy ta nocna taka cięższa.Mala bardzo sie poci wioski non stop mokre a po wieczornym karmieniu to juz wygladaja jak prosto z mycia😊
          Ogulnie martwi mnie bo cos slabo chce pic z piersi ,i Malo aktywnie a ja jak glupia chodze z big cycami,
          • fizmedka Re: ilosc pieluch u 13m 04.08.14, 08:35
            Matylda, wiem ze sie martwisz bo w sumie 3 pieluchy to malo. Corcia wczoraj juz byla bez kroplowek wody wpila tylko 250 ml a piers co chwilke po trochu i bylo tylko 5 pieluch z tym ze jedna wazyla 240 g (ta nocna). W ciagu dnia "schudla 400g". Zobacze co mi powiedza lekarze na wizycie. Ja probuje mala "zmusic spisobem" tzn daje jej biszkopta jak sie nim zamuli to wtedy chetnie pije nawet 40 ml. Jak na razie to moj jedyny sposob na dopojenie:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka