Dodaj do ulubionych

KP a chudnięcie

28.12.14, 23:24
Drogie mamy - też tak chudniecie przy karmieniu piersią? Od pół roku karmię niezłego ssaka (łącznie z nocą co 2-3 godziny) i ważę już mniej niż przed ciążą :( Mam swoją "ulubioną" wagę i niestety spadłam już poniżej o 2 kg. Martwię się czy to KP czy nie przypadkiem jakieś choróbsko:(
Zawsze unikałam wahań wagi, miałam swoją stałą wagę, dlatego martwi mnie ten spadek.
Obserwuj wątek
    • ewelina.90 Re: KP a chudnięcie 28.12.14, 23:36
      A to jak martwi' to nie dobrze. Ja tam jestem bardzo szczęśliwa z tego powodu :-). Ja jakieś 5 kg mniej niż przed ciąża a karmie 8 mcy. Jem ilości ogrome. Ale' też nosze w chuście i ćwicze.
      • schiraz Re: KP a chudnięcie 29.12.14, 10:02
        Mam tak samo, karmie trzy miesiące i waze 10kg mniej niz przed ciaza ale w ciąży przytylam raptem 6kg. Tez sie martwilam ale badania wyszly ok, jedynie wapń mam brać. Jem jak górnik:)
    • paulina8989 Re: KP a chudnięcie 29.12.14, 10:08
      tak,przez 3 mce schudlam 20kg i szczerze teraz zaczelam sie obżerać bo obecnie nosze rozmiar 36 i mniejszego nie zamierzam
      Troche to irytujące,mam znajomą ktora przy kp schudla do 42kg i momentami sie zastanawia czy nie przestac karmic bo jej zaraz nie bedzie widac
      • ewelina.90 Re: KP a chudnięcie 29.12.14, 10:30
        A to zależy ile ważyła przed i ile je i przede wszystkim co je. A nie wszystkie kobiety chudną. Mam znajoma, która podczas kp ważyła mniej więcej tyle samo co pod koniec ciąży. Ma to jakiś związek z poziomem prolaktyny. Schudla jak odstawiła dziecko. Więc ja tam wolę chudnąć, tzn już niestety nie chudne.
        • yen26 Re: KP a chudnięcie 29.12.14, 17:20
          O patrz to jak ja Schudłam po ciazy 15 kg, 7 mi zostało ;/ karmie 4 mies i Dupa, waga stoi Ale to może wina pigułek?
        • ama-ka Re: KP a chudnięcie 31.12.14, 08:13
          właśnie - czyli po kp też jeszcze można chudnąć? :)
    • nothing.at.all Re: KP a chudnięcie 29.12.14, 10:44
      Karmie pół roku i jest aż tyle co przed ciążą. Jem mniej słodyczy bo dieta (alergia corki) i pewnie zdrowiej. Ale już waga nie zmienia się.
      Zrób badania podstawowe i zobaczysz co i jak.
    • zabka141 Re: KP a chudnięcie 29.12.14, 11:35
      Ja tez dzieki karmieniu wrocilam szybko do wagi przedciazowej (okolo miesiac czy dwa po porodzie). Ale potem, wraz ze zmniejszeniem czestotliwosci karmienia, jakos waga pozostaje w miejscu. Ponoc poczoatkowe etapy, gdy karmi sie duzo to okolo 700 kcal dziennie na minusie.

Natomiast pytasz czy nie chorobsko, a czy czujesz sie dobrze? Jesli podejrzewasz ze cos ci moze byc moze warto zasiegnac porady lekarza.

A do tych ktorych juz "prawie nie widac" - przy karmieniu trzeba tez jesc :)
    • kaja_14 Re: KP a chudnięcie 29.12.14, 11:48
      Ja karmię od 9 miesięcy. W ciąży przybrałam 11 kg, a dość spory brzuch miałam przez jakieś półtora miesiąca po porodzie. Potem faktycznie zmiany były widoczne ..... faktycznie zrobiłam się szczupła. nie ważyłam się, ale różnice widziałam po ciuchach.:))) Nie ćwiczyłam, bo już mi sił nie starczało. Mieszkam na 3 piętrze i 2 razy dziennie znosiłam gondole z dzieckiem na dół i w górę. Dodam, ze urodziłam na początku kwietnia, więc spacerowałam dużo. jadłam i piłam też dużo. Oj, duuuużo :) na 2-3 godzinne wyjście zabierałam więcej jedzenia, niż kiedyś do pracy ;) Po ok. 5 miesiącach coś się zmieniło.... Mniejszy apetyt, ale za to większy apetyt na słodycze i trochę więcej w pasie ;) ale tragedii jeszcze nie ma, trzeba poćwiczyć:)
      • Gość: mamamarcela Re: KP a chudnięcie IP: *.polsystem.net.pl 29.12.14, 16:29
        Zazdroszcze tych uciekajacych kiligramow!! Ja pół roku po porodzie i 5kg wciąż w nadmiarze :/ .. To ten cholerny apetyt na słodyczy. NIGDY tak nie mialam :/
        • stokrotka081280 Re: KP a chudnięcie 29.12.14, 16:53
          Ja karmie 3 miesice i przez te slodycze nie chudne.Tez az tak sie nimi nigdy nie obrzeralam a teraz masakra jakas .Dlaczego tak sie chce slodkiego
          • paulina8989 Re: KP a chudnięcie 29.12.14, 17:12
            a ja jak urodzilam to zero slodyczy,same zdrowe rzeczy,nie wiem co mi sie stalo...
          • yen26 Re: KP a chudnięcie 29.12.14, 18:06
            To tak jak ja W święta ciasta z czekolada aż mała miała zaparcia Wypiłam kompot z suszu, to dziś jak zrobiła kupę to wyszła aż na szyję plecami ;)
          • nothing.at.all Re: KP a chudnięcie 29.12.14, 20:04
            A wcześniej ni jadła słodyczy? Bo jeśli teraz taka zmiana drastyczne to warto zobaczyć bić nadania i sprawdzić cukier. Ja bym chętnie zjadła ale nie moge:(.
      • annavrin Re: KP a chudnięcie 02.01.15, 19:34
        O, u mnie trochę podobnie. Nie ćwiczę, bo kiedy, ale biegam na to swoje czwarte piętro z dzieciakiem i fotelikiem. No i karmię oczywiście, a chudnę mniej więcej tyle, ile dzieciaczek przybiera, czyli obecnie (5 miesięcy) ważę 6 kg mniej niż przed ciążą i w zasadzie jest to moja wymarzona waga. Tylko brzuch został spory, ale tu już chyba tylko ćwiczenia mogą pomóc...
    • malwina.okrzesik Re: KP a chudnięcie 31.12.14, 19:17
      a jak ogólnie Pani się czuje? ma Pani dużo energii ? bo to jest dobra miara zdrowia
      • mum2004 Re: KP a chudnięcie 02.01.15, 15:55
        Szczerze mówiąc z tą energią to tak sobie - ale nakłada się chroniczne niedospanie (dzieciątko ciągle się budzi) i przemęczenie :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka