Dodaj do ulubionych

Maść końska

IP: *.adsl.inetia.pl 11.01.15, 12:11
Mam pytanie na temat maści końskiej. Spotkałam się z tak skrajnymi opiniami o jej stosowaniu w czasie karmienia, że muszę się poratować Waszą wiedzą.
Mam maść o bardzo dobrym składzie, nie jedną z tych chemicznych bomb ze sztucznymi aromatami, tylko opartą na wyciągach z ziół i olejkach eterycznych - chciałabym ją zastosować na bolące miejsce w dolnym odcinku kręgosłupa. Można co jakiś czas? Farmaceutka mi mówi kategoryczne nie, a masażystka nie wie.
I jeszcze jedno pytanie mam o wcierki do skóry głowy oparte na alkoholu, np. taka woda brzozowa. Do tej pory się nad tym nie zastanawiałam, ale skoro maści nie wolno, to może i takiej wody też nie?
Obserwuj wątek
    • yumemi Re: Maść końska 11.01.15, 16:30
      Masc placebo :) Zestaw paru ziolek w niewielkich ilosciach. Pytanie po co w ogole uzywac? Duzo lepiej znalesc zrodlo problemu i sie tym zajac.
      Rozgrzewa - jak wiele masci i preparatow zawierajacych mentol czy eukaliptus, nic niezwyklego. Olbas np ma podobny sklad:
      www.doz.pl/leki/p4051-Olbas_Oil
      Problem w tym ze na niektore schorzenia rozgrzewanie nie jest wskazane, stad lepiej pojsc do lekarza i dowiedziec sie w czym problem.
      • Gość: paletka Re: Maść końska IP: *.adsl.inetia.pl 12.01.15, 13:12
        Możesz nie wierzyć, ale mi ta maść placebo naprawdę kiedyś pomogła. :) Tyle że już wyczytałam na anglojęzycznych stronach, że nie powinno się jej przy karmieniu stosować, bo zioła mogą nieźle uczulić. Plecy też wyleczyłam, - wystarczyło wygrzewać termoforem, tak jak poleciła moja masażystka.
        Zastanawiam się jeszcze nad tymi wcierkami do włosów - też są na bazie ziół i używam ich od paru miesięcy. Włosów nigdy tak ładnych nie miałam. Teraz już sama nie wiem, czy je stosować, czy jeszcze kilka miesięcy chodzić z sianem na głowie.
        Młody ma również od jakiegoś czasu suche plamy na nogach i nie możemy dojść, od czego to, a przyczyn może być tysiąc pięćset...
        • yumemi Re: Maść końska 12.01.15, 19:26
          Chodzi mi o to ze tak samo pomoglbyby inne preparaty o podobnym skladzie, z paroma ziolkami:))
          Wygrzewanie jest ok na pewne schorzenia, na inne nie, zalezy.
          Suche plamy na skorze u dzieci - czesto przypadlosc zimowa, przez suche powietrze w domach i ogrzewanie.
    • malwina.okrzesik Re: Maść końska 16.01.15, 21:08
      te preparaty działają miejscowo, nie powinny szkodzić karmieniu piersią

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka