Dodaj do ulubionych

bobomigi kp i stale posilki

25.02.15, 08:30
Nauczylam swoje dziecie migac znak mleczka i teraz mam zagadke. Jesli mi go pokazuje w trakcie posilku stalego to powinnam przerwac jedzenie i dac piers i wrocic do posilku czy poczekac do konca i tlumaczyc ze mleczko bedzie po kaszce? Mloda ma prawie rok.
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: bobomigi kp i stale posilki 25.02.15, 10:56
      Naucz jeszcze znaku picia, to będzie po problemie :)
      Zawsze możesz zapytać małą czy chce mleko (znak mleka) czy chce pić (znak picia).
    • nothing.at.all Re: bobomigi kp i stale posilki 25.02.15, 19:50
      Jak się uczy takiego malca? Myślę że to może być na picie.
      • Gość: asia_bm Re: bobomigi kp i stale posilki IP: *.ostnet.pl 25.02.15, 20:23
        sign2baby.1oo.pl/slownik-bobomigow.html tu jest kilka przykładów na podstawowe bobomigi i filmik, moja mała już duża więc poszło z tym mleczkiem szybko, jak zaczęła wkłądać rączki za dekolt mojej bluzki a tego właśnie chciałąm uniknąć to zabierałam rączkę, pokazywałam gest i mówiłam "mleczko" i potem w trakcie jedzenia jeszcze raz jej pokazywałam, nie do końca wiedziałam czy dobrze to robię ale po dwóch dniach już umiała pokazać. I faktycznie w trakcie posiłków stałych raczej chodzi o picie bo dawałam jej dziś wodę i piła a jak chciała mleko to pokazywała gest i dodatkowo paluszkiem wskazywała pierś, taka mądrala:) dzielna dziewczynka bo nie dość, że jakiś czas temu postanowiłam jej ograniczyć nocne karmienia to jeszcze wróciłam do pracy ale póki co całkiem nieźle współpracuje, w nocy je raz, za to przed pracą, po południu i wieczorem może jeść do woli a mama wreszcie może pospać:)
        • nothing.at.all Re: bobomigi kp i stale posilki 26.02.15, 09:24
          Dzięki. Moja jeszcze za bluzkę nie ciągnie. Ale może to jest dobry pomysł aby nauczyć.
    • malwina.okrzesik Re: bobomigi kp i stale posilki 26.02.15, 19:06
      myślę, że dziecię w tym wieku warto uczyć pewnego porządku - teraz śniadanie, jemy śniadanie, teraz kp, piję z piersi, teraz obiad- jemy obiad itd.
      Czyli mleczko po kaszce byłoby ok.
    • ela.dzi Re: bobomigi kp i stale posilki 28.02.15, 07:38
      Dzięki za podsunięcie tematu, w końcu udało mi się nauczyć dziecko, żeby pokazywało mi w jakiś inny sposób, że chce piersi.
      • Gość: asia_bm Re: bobomigi kp i stale posilki IP: *.ostnet.pl 28.02.15, 09:38
        Tez sie nauczylo? To super:) mi osobiscie jskos przeszkadza takie ciagniecie za bluzke wiec wersja z miganiem jest swietnym rozwiazaniem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka