palladium88
11.04.16, 19:19
Witam.
Corka ma 4 miesiace, bezsmoczkowa, tylko piers.
No, do niedawna.
Od 3 tygodni ssie palce, wskazujacy i srodkowy zlozone razem. Na poczatku sie nie martwilam, bo poznaje raczki itd. Ale to sie przerodzilo w jakas obsesje. Ssie je caly czas, jak w transie. Jesli jej wyjmuje- dostaje szalu i za wszelka cene probuje znow wlozyc do paszczy. Caly dzien, noc. W trakcie karmienia wpycha palce obok brodawki do buzi. Jakis obled.
No i technika ssania nam sie sypie. Coraz gorzej ssie, wariuje przy piersi, szamocze sie, wciaga ja jak makaron, bawi sie nia, po czym w sumie wypluwa i znow probuje wlozyc palce.
Z kazdym karmieniem jest gorzej, buzie przestaje otwierac, kiedy uda sie ja przystawic od razu zasiska te swoje dziasla i ledwie ssie. Odstawiam, probuje dalej, w koncu Mala sie wkurza i nie chce jesc.
Przez ostatnie dni je coraz mniej, nie upomina sie jedzenie w ogole, kiedy probuje ja przystawic zaczyna plakac, piszczec, wierzgac. Nie i koniec. Doszlo do tego ze czasami zje w ciagu dnia raz, czasami 3, ale jeszcze mniej niz zwykle.
Przybiera znow okropnie wiec w ostatnim tygodniu dolozylam jedno karmienie w nocy (jadla 2 razy, teraz je 3).
A dzis udalo mi sie ja przystawic dopiero teraz. Wiec zjadla o 5 rano i odrobine dopiero o 18. Pol dnia mi przeplakala, bo jest glodna, a na widok piersi wpada w szal. No i te paluszki wklada bez przerwy.
To karmienie przed chwila to byl koszmar, jeszcze tak nie ssala tragicznie wczesniej. Zacisnieta japka, jakos tak rolowala jezyk pokracznie i mielila nim dookola brodawki, zacislala i szarpala. Bolalo okropnie. Jak ja odstwilam to sie okazalo, ze otoczka jest cala czerwona a sama brodawka popekana i krwawi.
Co moge zrobic, zeby skonczyc z tym szalenstwem?
Nerwowo sie wykoncze jesli bedzie jadla raz dziennie. Moje piersi tez dlugo nie wytrzymaja z taka technika, a jest z kazdym dniem trudniej w ogole ja przystawic.
Zakladac jej rekawiczki przez jakis czas? Kupic smarowidlo? Czy moze smoczek bedzie mniejszym zlem?
Macie jakies sugestie?
W ostatnim tygodniu przybrala 90g (po dolozeniu karmienia w nocy) w poprzednim cale 10g.