Dodaj do ulubionych

Kp a odchudzanie

13.04.16, 19:10
Dziewczyny, pomóżcie.
Karmie nadal-corka ma rok.
Karmie, karmie -dziecko totalnie cycowe a jestem jakims dziwadlem, bo pominmo tego nie leci mi waga tak jak chcialam.

Wiem ze musze sie ruszać ale do 18.00 jestem z Nia sama (spi 2x45 min) wiec wieczorem padam. O 21.00 zaden aerobik w gre nie wchodzi.

Jest cos co mi pomagało zawsze gdy waga byla taka sobie ;-) a mianowicie vacu fit (taka kapsuła z bieżnia na podczerwień /wysoka temp) ale podobno kp jest przeciwskazaniem.-tak pisze w regulaminie silowni.

W necie znalazlam raz odp lekarza ze przy kp można. Panie z obslugi nie wiedza czemu nie mozna i nie obchodzi ich to.
Czy uwalniaja sie toksyny jakieś.
Zawsze mi to pomagało-na wage i samopoczucie.
W dodatku jedna sesja to tylko pol godz.

Chcialabym juz konczyc kp ale cora malo co chce jesc. Mieso jest fuj, warzywa ble.
Dawalam w kawałkach, podtykam co moge.
W dodatku nie chce pić. Daje tylko wode ale marnie jej to idzie.
Powoli mam dość a w dodatku waga mnie doluje

Moze ktoras cos wie.
Obserwuj wątek
    • ela.dzi Re: Kp a odchudzanie 13.04.16, 21:49
      Nie jestem ekspertem, ale nie wydaje mi się, żeby taka kapsuła była przeciwwskazaniem przy KP. A może rozważ kupno wózka do biegania ?
      • tatrofanka Re: Kp a odchudzanie 13.04.16, 22:48
        Moje dziecko nie z tych spolegliwych-bywa ze jedzie w wózku, bywa ze nie.
        A tu trzeba systematyczności.
    • rulsanka Re: Kp a odchudzanie 13.04.16, 22:20
      Moim zdaniem nie jest to przeciwwskazaniem. Rzeczywiście chudnąc uwalniasz toksyny zmagazynowane w tłuszczu, ale tak jest przy każdym chudnięciu. A większość kobiet fizjologicznie chudnie w czasie karmienia.
      • tatrofanka Re: Kp a odchudzanie 13.04.16, 22:50
        No właśnie - większość.
        Ze tez musze byc takim odmiencem :-(

Starszaka karmilam mieszanie-swoje mleko odciagalam -przez 9 mcy.
        Bylo tak samo.
        Jak przestalam karmic-waga leciala w dol z predkoscia swiatla
        • indjanek Re: Kp a odchudzanie 13.04.16, 22:55
          Widocznie hormony. Ja też nie chudnę ale to od słodyczy ;(
        • babybump Re: Kp a odchudzanie 13.04.16, 23:54
          Ja też słabo chudnę w czasie karmienia. To że 'większość' chudnie to mit. Czytałam niedawno gdzieś artykuł, który mówił, że jest to 50-50 - 50% chudnie,, a 50% nie.
          Ważne jest to, aby hormony były w porządku, przede wszystkim tarczyca. Poza tym, ferrytyna, B12, witD3, magnez. Jeśli masz anemię, to nie będziesz chudnąć.

U mnie waga ruszyła od kiedy pilnuję jedzenia (40% białko, 40% zdrowe tłuszcze i 20% węglowodany), zero słodyczy, zero mąki, zero ziemniaków. Jem max 1500kcal dziennie, wszystko loguję w aplikacji myfitnesspal.
          Cwicze 5-6 razy w tygodniu podczas drzemki dzieci. Cwiczenia trwaja 27 minut. Cwicze z Jillian Michael's (jest na YouTube).
          Chudnę ok 1kg tygodniowo.
          Karmię ponad 2 lata, od ponad 8 miesięcy 2 dzieci.
          • rulsanka Re: Kp a odchudzanie 14.04.16, 10:52
            Oj to drakońską masz tą dietę :( Nie odbija się to na twoim samopoczuciu?
            • ananas.89 Re: Kp a odchudzanie 14.04.16, 12:32
              Też mi się wydaję, że 1500 kcal to trochę mało zwłaszcza, że karmisz dwójkę i naprawdę sporo ćwiczysz. Ale każdy organizm jest inny. Jak się dobrze czujesz to widocznie Tobie to służy :)
            • babybump Re: Kp a odchudzanie 14.04.16, 17:39
              Czujé sié fantastycznie. Zauważyłam, że produkty mączne jednak mi szkodzą. Czuję się po nich ociężała, ospała, o 19.00 bez energii. Natomiast jak je odstawiłam czuję się pełna energii. Zanim zaszłam w pierwszą ciążę to taką dietę miałam na co dzień. W ciąży naszła mnie straszna ochota na węglowodany i tak zostało do niedawna.
              1500kcal to wcale nie mało, zwłaszcza, że dla mnie podstawa to 2200, tak więc aż tak wielkiego ograniczenia nie ma.
              Czasami ciężko mi nawet dobić do 1500, a jem naprawdę dużo i często. Sporo w mojej diecie indyka, tuńczyka, jajek, serka wiejskiego (0.4%), masła orzechowego, awokado, sałat, szpinaku. Piję też koktajl rteinowy na melku migdałowym raz dziennie.
          • multi-vita Re: Kp a odchudzanie 14.04.16, 17:10
            A czy takie karmienie piersia ma w ogole sens?
            1500 kalorii przy zapotrzebowaniu dwojki dzieci? Absurd jak dla mnie.
            • babybump Re: Kp a odchudzanie 14.04.16, 17:41
              haha, a kobiety w krajach trzeciego świata to myślisz, że ile kalorii jedzą? A dzieci karmią piersią nie tylko swoje.
              Liczy się jakość, a nie ilość. Gwarantuję Ci, że moje 1500 kcal jest bardziej odżywcze niż kogoś innego 3000kcal.
              • babybump Re: Kp a odchudzanie 14.04.16, 17:53
                babybump napisała:

> haha, a kobiety w krajach trzeciego świata to myślisz, że ile kalorii jedzą? A
                > dzieci karmią piersią nie tylko swoje.
                > Liczy się jakość, a nie ilość. Gwarantuję Ci, że moje 1500 kcal jest bardziej o
                > dżywcze niż kogoś innego 3000kcal.
                >
                >

Dla tych, co chcą trochę poczytać o odchudzaniui i karmieniu polecam:

kellymom.com/nutrition/mothers-diet/mom-weightloss/
                1500kcal to minimum dla matki karmiącej, ale wszystko zależy też od BMI i rezerwy tłuszczu. Wiadomo, im więcej ktoś ma tłuszczyku, tym mniej kalorii będzie potrzebował, aby wytworzyć mleko.

• anagat1 Re: Kp a odchudzanie 14.04.16, 01:56
      Ja tez nie chudne.. wrecz przeciwnie:/ Jak wracam z pracy do domu, to tylko kolacja/ dzieci spac i lozko.. Nie wiem, gdzie tu cwiczenia wpakowac.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka