IP: *.dzierzoniow.vectranet.pl 15.09.16, 13:03
Kobitki co mogę podawać do jedzenia 7 miesięcznej córce? prócz piersi nic mi chce jesc , próbowałam od słoiczków rozszerzyć dieta ale nie chce jesc.Ani obiadkow ani deserów ze słoiczka.jak dałam jak ostatnio ziemnialka ode mnie to zjadła ale mało podziubala tylko o nie wiem co robić...
Obserwuj wątek
    • ela.dzi Re: dieta 15.09.16, 14:02
      Proponować stałe posiłki i karmić dalej na żądanie. Ty decydujesz co córka je, ona decyduje ile je. Najlepiej, żeby to było domowe jedzenie a słoiki jako alternatywa. Nie wszystkie dzieci są chętne do rozszerzenia diety. Daj jej czas, nie będzie całe życie tylko na mleku. Syn zaczął więcej jeść po 11 miesiącu.
    • malwina.okrzesik Re: dieta 15.09.16, 23:14
      sadzać do rodzinnych posiłków, pozwolić na przyglądanie się, łapanie jedzenia rączkami, swobode jedzenia - kawałek brokuła, ziemniaka, pokrojony miękki owoc
      warto poczytać o BLW
      dzieci zdobywają różne umiejętności obserwując dorosłych, więc wtedy samodzielne jedzenie staje się naturalne - słoiczki nie są tak atrakcyjne dla malucha, poza tym to żywność przetworzona, mniej wartościowa, niż posiłki przygotowywane w domu
      polecam bardzo dobry, fachowy blog o żywieniu małych dzieci : malgorzatajackowska.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka