Dodaj do ulubionych

Ból brodawki

IP: *.teleinfo.grajewo.net 29.03.18, 13:56
Witam. Potrzebuje pomocy. Od kilku dni boli mnie brodawka przy karmieniu. Tak mocno ze karmie i becze z bólu. Miedzy karmieniami brodawka jest również bolesna i wrazliwa na dotyk. Zastojow nie mam, zatkanych kanalikow tez nie zaobserwowalam. Dziecko ma 7 miesiecy i wg mnie prawidlowo ssie. Bol podczas ssania jest bardzo silny, kłujący. Bylam u dwoch ginekologow, dermatologa i rodzinnego i nikt nie wie co mi jest. Jeden lekarz kazal smarowac brodawke termentiolem, inny dal antybiotyk amotaks, dermatolog przepisala masc z witamiana A. Z drugiej piersi karmię normalnie. Zaznaczam, ze w ciazy nie jestem, okresu tez jeszcze nie mam. Nie wiem jak sobie pomóc. :(
Obserwuj wątek
    • ela.dzi Re: Ból brodawki 29.03.18, 14:13
      Wygląda na grzybicę o trzeba przeleczyć i siebie i dziecko, żeby był efekt.
      • Gość: Goska Re: Ból brodawki IP: *.teleinfo.grajewo.net 29.03.18, 15:13
        Też obstawiam grzybicę.
        ale od lekarzy usłyszałam ,że nie ma czegoś takiego jak grzybica piersi więc nie dostałam żadnego leku .Smaruje brodawkę klotrimazolem a dziecku witamina c buzie
        • nunia01 Re: Ból brodawki 22.04.18, 02:23
          też to kiedyś usłyszałam, a później 'nieistniejącą' grzybicą długo leczyłam
          mi pomogła lekarka z poradni laktacyjnej - tylko trzeba zapisać się do lekarza, żeby mógł wypisywać recepty. mnie leczyła pediatra, która jednocześnie jest doradcą laktacyjnym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka