afryka11 27.10.04, 16:27 karmie piersią 3 - miesięcznego Igusia.Niestety on chce jeść prawie cały czas. W rezultacie nie dojada bo mnie nie zdąży się zregenerować pokarm. Jakie mleczko modyfikowane jest aszym zdaniem najlepsze? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
steffa Re: mleko modyfikowane 27.10.04, 22:07 Jak zaczniesz go dokarmiać, to skończy się karminie piersią. Chyba, że właśnie tak chcesz. Mleko 'się produkuje' zgodnie z potrzebami dziecka. Rzuć okiem na forum Karmienie piersią. A dobrać mleko chyba pomóc może pediatra. Odpowiedz Link Zgłoś
tede5 Re: mleko modyfikowane 28.10.04, 13:20 NIe wiem czy jest najlepsze, ale w przypadku mojego syna się sprawdziło - żadnych kolek i innych dolegliwości z brzuszkiem - BEBIKO. Ale chyba zdrowiej jest piersią ... Odpowiedz Link Zgłoś
elgosia Re: mleko modyfikowane 28.10.04, 15:18 Jeśli dobrze przybiera, to nie dokarmiaj. Zrób mu większe przerwy w jedzeniu (możesz dać w międzyczasie smoczka) i jeśli nadal będzie źle przybierał, skonsultuj się z pediatrą - najlepiej doradzi, jakie mleko wybrać (może potrzebne będzie jakieś dla alergików na receptę?). Dokarmianie to niekoniecznie koniec z piersią (ja tak karmiłam prawie 9 mies), ale kłopot wielki i koszty dodatkowe. Powalcz o pokarm (ja walczyłam i przynajmniej wiem, że nic się nie dało zrobić), będzie dobrze. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś