Dodaj do ulubionych

woreczki Avent

18.01.05, 16:14
Witam
czy sciagajac pokarm laktatorem do torebek Avet konieczne jest zamontowanie
specjalnej butelki do takich woreczkow wlasnie podczas odciagania pokarmu czy
tez butelka ta sluzy tylko do karmienia (po wlozeniu wlasnie takiego woreczka
z pokarmem)?
Planowalam przelewac mleko z woreczkow do butelki, ktora juz mam, zeby
uniknac kolejnego wydatku, czyli butelki do woreczkow, ale zastanawiam sie
czy jest to mozliwe ...?

pozdrawiam
Agga

Obserwuj wątek
    • marzek2 Re: woreczki Avent 18.01.05, 18:12
      Hej! A czy odciągasz do woreczków po to, by później zamrozić? Ja odciągłam
      normalnym laktarorem do butelki, potem przelewałam do woreczków, zamrażałam i
      gdy potrzebowałam rozmrażałam, znowu przelewałam do butelki, podgrzewałam i z
      tej butelki maluch był karmiony przez tatę.
      • agga1976 Re: woreczki Avent 19.01.05, 15:31
        Witaj

tak, planuje zamrazac pokarm wlasnie w woreczkach Aventu, potem rozmrazac go i
        przelewac do butelki.
        Rzeczywiscie, mozna robic tak jak piszesz :-)- odciagac pokarm do butelki,
        potem przelac do woreczka. Jakos nie wpadlam na to ;-)

pozdrawiam
        Agga
    • gogi25 Re: woreczki Avent 20.01.05, 10:22
      Te woreczki są drogie, czy jest inny sposób na przechowywanie mleka w torebkach?
      Chodzi mi o inny typ woreczków, czy są takie???
      • hanka4 Re: woreczki Avent 20.01.05, 22:38
        Położna mi powiedziała, że można zamrażać mleko w małych słoiczkach, wcześniej
        wygotowanych i kilka razy tak robiłam.
        • nesla Re: woreczki Avent 21.01.05, 14:33
          dziewczymy, ja wyczytalam ze przelewanie odciagnietego mleka jest niewskazane.
          sama odciagam teraz prosto do woreczka, a jesli nie macie specjalnej butelki to
          wystarczy przeciez wlozyc ten woreczek do normalnej butelki! zakrecic i sciagac
          prosto do woreczka. potem wyciagnac z butelki, zamknac, zamrozic a po
          odmrozeniu znowu wlozyc mleko w woreczku do zwyklej butelki, nakrecic smoczek
          na to i podawac do picia. W czym problem?
          • szwed_ka Re: woreczki Avent 23.01.05, 14:27
            Dla mnie np. problem jest w tym, że ściągając do butelki wiem ile ściągnęłam.
            Woreczki Avent mają według mnie tą wadę, że ich skala nie bardzo odpowiada
            rzeczywistej ilości mleka. Ja już od 5 miesięcy ściągam do butelki a potem
            przelewam do woreczka i zamrażam. Nie zauważyłam, żeby mleko było jakieś inne,
            albo mniej wartościowe po przelaniu. Mój syn też nie widzi różnicy ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka