Dodaj do ulubionych

Ala nie lubi kaszek:(

27.01.05, 19:09
Moja Ala ma rok i dwa m-ce nie lubi ani kaszek ani mleka modyfikowanego
odsuwa mi reke z lyzeczka i placze choc probowalam roznych smakow chce tylko
cycusia a w nocy nawet po kilka razy. W dzien je rozne posilki ale moje
mleczko jest the best. Chcialabym zeby wieczorem zjadla cos tresciwego np.
wlasnie kaszke wtedy brzuszek bylby nasycony i w nocy nie chcialaby tak
czesto jesc. Kochane mamy poradzcie cos dziekuje z gory i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • graszka25 Re: Ala nie lubi kaszek:( 28.01.05, 09:32
      a podajesz jej kaszkę na swoim mleku czy modyfikowanym? moze chodzi o smak.
      moja mała np je na moim mleku, tylko radzę trochę podgrzać bo kaszka bedzie za
      rzadka.
      myślę ze co do jedzenia w nocy to Twoja mała budzi sie z przyzwyczajenia a nie
      z głodu. ja też próbowałam wszytskich sposobów,kaszek, mleka modyfikowanego z
      kleikiem i nic to nie dało. po prostu oduczyłam ją jedzenia w nocy, w 2 dni. i
      okazało się ze i cycuś wystrczy by przetrwać noc bez jedzenia. po prostu jak
      się budziła w nocy nie szłam do niej. jak płakała to dopiero po chwili ale nie
      dawałam cycusia. dało efekty. aha jeśli dziecko nie umie samo zasypiać, bez
      twojej obecnosci to i tak będzie sie budzić w nocy.
      ja w zasadzie stosowałam metodę uśnij wreszcie i szybko dało rezultaty, a mała
      budzi sie rano rozgadana, rozesmiana, po prostu wyspana, a wcześniej rano była
      marudna, zmeczona.
      • magdak9 Re: Ala nie lubi kaszek:( 31.01.05, 16:05
        To ja poproszę o radę: można robić kaszkę na własnym mleku? I od kiedy można
        maluchowi takie coś zaserwować. Zosia ma 9 tygodni i generalnie jest bardzo
        fajnie uregulowanym dzieckiem. Zasypia (niemal sama.... smoczek trochę nam
        pomaga) około 22-giej i spi 5-6 godzin bez przerwy. Niestety potem funduje mi
        pobudki co dwie godziny na karmienie. Na razie daję radę ale jak wrócę do pracy
        to trochę sie boję .... Mam wrażenie, że gdybym Ją w nocy nakarmiła czymś
        treściwszym to zasnęła by do rana. Acha - dodam jeszcze, że w dzień je co 2 lub
        3 godziny ale przy piersie jest maksymalnie 10 minut. Cokolwiek wpompuję w Nią
        wiecej (używając do tego przeróżnych sztuczek) natychmiast jest ulewane z
        dużymi sensacjami. Dodam, że mała przybiera ładnie i kupek na dobę też jest
        dość (dużo) wiec widać taki czas przy piersi jej w zupełności wystarcza. Będę
        wdzieczna za podpowiedź. Pozdrawiam
        • graszka25 Re: Ala nie lubi kaszek:( 31.01.05, 17:17
          tak można robić na włąsnym mleku, ale takie kaszki podaje sie dopiero około 5
          miesiąca a dzieciom karmionym piersią najczęściej po ukończeniu 6 miesiąca. co
          do pobudek Twojego maluszka. dziecko budzi się nie tyle z głodu co z
          przyzwyczajenia i potrzeby bliskości. jak będzie starsze mozesz je tego oduczyć
          (ja oduczyłam moją małą jak miała około 7 mies, bo budziął się co 2 godz pz
          całą noc).na razie nie radzę oduczać, bo pokarm w nocy jest barzdiej syty i
          takiego maluchowi jeszcze bardzo potrzebny. chyba musisz przeczekać. u nas
          kaszka na noc nie zdawała rezultatu dopóki nie oduczyliśmy małej buzdenia sie
          na cycusia w nocy.
          jak bęzdiesz miała jednak wrócić do pracy spytaj lekarza czy możesz zacząć
          podawać kaszkę na swoim mleku.dzidzia będzie miała skończone 4 mies o ile sie
          nie mylę więc moze laekarz pozwoli.pozdrawiam
    • julamimi Re: Ala nie lubi kaszek:( 28.01.05, 15:22
      mozesz sprobowac z preparatem sinlac (nestle) - do kupienia w aptekach i
      podobno w marketach;
      moja corka (13mcy) na kaszki ma rozny apetyt, czasem zje, czasem nie (ale
      dostaje na wodzie, nie pije modyfikowanego), a sinlacu jeszcze sie nie
      zdarzylo, zeby nie zjadla
      pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka