Dodaj do ulubionych

witaminy karmiącej mamy

15.04.05, 12:07
Karmię swojego malucha tylko cyckiem (bo nic innego nie chce-ponoć ma
rację),ale zastanawiam się czy mogłabym zażywać Vita-fem,mam z czasów sprzed
ciąży,czy nie ma tam witamin w zbyt dużych dawkach dla małego.
Obserwuj wątek
    • swku Re: witaminy karmiącej mamy 15.04.05, 12:33
      no wiesz? witamin za dużo? no chyba żartujesz? dla mnie to byłoby za mało.
      • klaudia512 Re: witaminy karmiącej mamy 15.04.05, 13:33
        A słyszałaś o czymś takim jak hiperwitaminoza,która też może być niebezpieczna?
        I dlaczego na opakowaniach niektórych środków z witaminami jest napisane,że
        przeciwskazane dla kobiet w ciąży i karmiących bądź należy skonsultować z
        lekarzem?Nic się nie dzieje w przypadku witamin rozpuszczalnych w wodzie,ale co
        z tymi,które rozpuszczają się w tłuszczach (np.A lub E)?Hm,chyba rzeczywiście
        skonsultuję to z lekarzem.
    • oxygen100 Re: witaminy karmiącej mamy 15.04.05, 13:31
      na pewno trzeba uwazac z witamina D3. W nadmiarze moze wywolac przykre
      konsekwencje m.inn. uszkodzic nerki odwapnic kosci itp...
    • swku Re: witaminy karmiącej mamy 15.04.05, 13:35
      skoro sama sobie odpowiadasz na pytanie to po co zadajesz.A skoro zadajesz na
      forum to Ci odpowiadam, jezeli masz zamiar brac witaminy, to chyba pewne jest
      ze kazdej witaminy jest tyle samo w kazdej pigułce.Ja tak bym zrobiła,a jak Ty
      zrobisz to Twoja sprawa, każdy ma prawo głosu.
    • tijgertje Re: witaminy karmiącej mamy 16.04.05, 23:25
      Karmiac piersia i jedzac roznorodne pokarmy w zasadzie nie potrzebujesz zadnych witamin, jesli juz, to tylko specjalne dla kobiet w ciazy i karmiacych, w tym czasie zapotrzebowania sa nieco inne, trzeba uwazac na nadmiar wit.A, a warto uzupelnic diete o nieco wiecej wit.D.
      • alfa0 Re: witaminy karmiącej mamy 15.05.05, 00:46
        A nie słyszałaś, że kobiety po ciąży potrzebują więcej witamin i kalorii by się
        same zregenerować po utracie krwi i zmianach hormonalnych. Wraz z mlekiem ubywa
        nam wiele cennych witamin i minerałów. A dlaczego powszechnie wiadomo, żę
        wypadają włosy, kłopoty z cerą, zębami itp... Bo nie dbają o dostarczenie
        dostatecznej ilości witamin..
        Dlatego moim zdaniem należy przyjmować różne suplementy. Ja przyjmuję elevit +
        dodatkowe dawki wapnia, magnezu i selenu oraz wit. D i czuję się znakomicie. A
        jeśli nie mam już elevitu, biorę Vigor..
        Dlat
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka