pyrtek3 15.11.05, 10:58 Witam,mam pytanie do kiedy powinno sie karmic dziecko w nocy?? Kiedy mozna juz oduczac?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga55jaga Re: Nocne karmienie 15.11.05, 11:14 troszkę nie rozumiem pytania - jak to do kiedy? i jak to oduczyć? W jakim wieku jest twoje dziecko, bo jeśli ma np 2 latka, to raczej jeść nie powinno, ale jeżeli ma np 6 miesięcy, to jedzenie nocne w tym okresie jest tak samo naturalne i oczywiste ,jak jedzenie w dzień ( z tą różnicą, że jedne dzieci wydłużają sobie nocną przerwe w jedzeniu a inne nie) Prosimy o konkrety Odpowiedz Link Zgłoś
pyrtek3 Re: Nocne karmienie 15.11.05, 15:00 Ma 5 miesiecy,i nie wiem czy mam jeszcze dawac mleko w nocy czy nie?? Czy oszukac herbatka,zeby oduczyc jedzenia w nocy?? Od kiedy nie trzeba juz karmic w nocy?? Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: Nocne karmienie 15.11.05, 16:05 5 miesięczny maluch to jeszcze małe dziecko,potrzebuje mleka kilka razy na dobę także i w nocy , co jest niezbędne w jego prawidłowym rozwoju, jakoś nie widzę sensu w oszukiwaniu herbatką i męczenia dziecka tylko z tego powodu, że ma w nocy nie jesć, nie wspomnę juz o zwiększeniu podatności ząbków na próchnicę. Ja przynajmniej osobiście nigdzie nie spotkałam się z normą mówiącą, że np od 8 miesiąca nie należy karmić dziecka w nocy mlekiem. Pozdrawiam. Pyrtku drogi tak na logikę - zastanów się sama Odpowiedz Link Zgłoś
pyrtek3 Re: Nocne karmienie 15.11.05, 16:22 Troche zaluje ze wogole zapytalam,jestem na tym forum dzis pierwszy raz i ostatni,nie wiem kim jestes ale uwazam ze jak masz tak odpowiadac to lepiej nic nie pisz....Jestes poprostu nie mila... Odpowiedz Link Zgłoś
aga55jaga Re: Nocne karmienie 15.11.05, 16:33 pyrtku ależ ja jestem miła :) i wcale nie chciałam ci nic przykrego powiedzieć - jeżeli tak to odebrałaś to przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
topolania Re: Nocne karmienie 15.11.05, 20:27 Jestem mama 3-miesiecznego maluszka. Od jakiegos czasu karmie malego tuz przed snem miedzy 19 i 20, a pozniej nad ranem miedzy 4 a 5. Nic specjalnego w tym kierunku nie robilam. Wynika to z potrzeb synka. Mysle, ze po prostu powinnas zaczekac az maluch sam dojrzeje do dluzszej przerwy w karmieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
aluc Re: Nocne karmienie 15.11.05, 21:53 dziecku najpierw powinno się ograniczać karmienia dzienne, a potem nocne Odpowiedz Link Zgłoś
wielkimroz Re: Nocne karmienie 16.11.05, 11:40 naprawdę? Myslałam że jest odwrotnie. Ale jesli tak to mój mały sam się do tej reguły przystosował, bo wdzien je bardzo mało a w nocy jak smok ciągnie cyca co chwila:) Odpowiedz Link Zgłoś