mlodamama13 27.12.05, 22:24 zbliża się Sylwester. Co sądzicie o lampce szampana (wina musującego), Karmiące Mamy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mama_kotula Re: szampan:)? 27.12.05, 22:27 Nie widzę przeszkód, często piję piwo czy wino, a karmię już 15 miesięcy :))) Ale szampana nie lubię, więc poprzestanę na Martini. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczola99 Re: szampan:)? 27.12.05, 22:27 Nie wiem ile ma Twój dzidziuś. Moja Natalka ma 10 miesięcy, a ja od jakiegoś czasu pozwalam sobie na lampkę czerwonego wina od czasu do czasu. Zamierzam wznieść noworoczny toast odrobinką szampana, bo nie zauważyłam, żeby z małą działo się coś po kapce alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
figrut Re: szampan:)? 27.12.05, 22:42 Uwielbiam piwo, wiec od czasu do czasu wypijam butelke. Nie daje sie zwariowac poradnikowym zakazom. Nie odciagam po wypiciu piwa pokarmu, ani nie czekam kilku godzin z karmieniem po wypiciu. Szampanskiego sylwestra zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
andaba Re: szampan:)? 27.12.05, 22:47 Śmiem podejrzewać, że dziecku kileliszek szampana wypity przez ciebie nie zaszkodzi, bez względu na to, czy małe ma tydzień, czy rok. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelowamama Re: szampan:)? 27.12.05, 22:50 nie sądzę, żeby rozsądna ilość szampana mogła zaszkodzić twojemu dziecku, a jeśli tobie poprawi to samopoczucie, to dziecko nawet na tym skorzysta :-) Ja popijam czerwone wino w zasadzie od początku karmienia, ale nie więcej niż lampkę. Życzę udanego Sylwestra Odpowiedz Link Zgłoś
saskiaplus1 Re: szampan:)? 27.12.05, 23:11 Myślę, że to dobry pomysł, pod warunkiem, że ani przed, ani po tej lampce nie wypijesz wódki, bo inaczej na drugi dzień kac będzie straszny ... Odpowiedz Link Zgłoś