kika53 10.01.06, 15:44 Karmie coreczke piersia,mala ma 11dni,jak do tej pory polozna nic mi nie wspomniala o koniecznosci podawania wit,D,a doczytalam sie gdzies na forum ,ze nalezy to robic.Gdyby mogla mnie pani oswiecic..:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
luna333 Re: do pani Moniki-witamina D 10.01.06, 20:28 jak będziesz na pierwszej wizycie u pediatry to Ci przepisze - na własną rękę nie wolno podawać bo lekarz musi ocenić wielkość ciemiączka i ogólnie obejrzeć dziecko i od tego jest warunkowane w jakiej ilości , jak często i czy wogóle dziecko ma tą witaminę dostawać Odpowiedz Link Zgłoś
kika53 Re: do pani Moniki-witamina D 10.01.06, 21:53 tylko,ze juz jestesmy po wizycie u pediatry i on tez nic nie wspomnial.Moze tu sa jakies inne zwyczaje,bo mieszkam w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
ewaq Re: do pani Moniki-witamina D 11.01.06, 18:09 na mojej ulotce od wit.D3 napisane jest, ze stosuje się ja od 4 tyg. zycia, więc moze dlatego pediatra nie wspomniał... Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: do pani Moniki-witamina D 11.01.06, 21:57 Może Pani zupełnie spokojnie poczekać do następnej wizyty u lekarza i wówczas zapytać czy planuje i od kiedy podawanie dziecku witaminy D3. Pół biedy jeśli witaminy D poda się za mało, bo niedobór można uzupełnić, gorzej jeśli podamy za dużo, bo z nadmiarem trudno sobie poradzić. pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś