Dodaj do ulubionych

Pomocy! Pećherzyk na brodawce!

01.02.06, 09:04
Do tej pory brodawki bolały mnie podczas karmienia, ale nie było na nich rzadnych zmian, a teraz na
jednym zrobił się pęcherzyk taki półprzeźroczysty, wypelniony jakby jakąś surowicą. Boli coraz
bardziej. Druga pierś bez zmian- boli po prostu przy karmieniu, ale z tej jednej nie jestem już w
stanie karmić. Najgorsze jest to, że nie umiem laktatorem wyciągnąć z piersi więcej niż 60 ml w pół
godziny... Poza tym przy laktowaniu też boli. Co robić?
Narazie wietrzę i smaruję pure Lanem.
Aha. Po karmieniu sutek jest biały- jakby krew z niego odeszła.
Obserwuj wątek
    • radowinkaala Re: Pomocy! Pećherzyk na brodawce! 01.02.06, 09:06
      Słonko - zatkał Ci się kanalik. Weź igłę jednorazową i go przekłuj. To na
      prawdę nie boli - plecała to kiedyś Pani Monika na Karmieniu piersią. Działa -
      też to przerabiałam.
      • pimpusia77 Re: Pomocy! Pećherzyk na brodawce! 01.02.06, 09:20
        ale przeczytałam, źe zatkany kanalik to biały punkcik a nie pęcherzyk wypełniony płynem... nie
        zaszkodzę sibie takim zabiegiem?
        • radowinkaala Re: Pomocy! Pećherzyk na brodawce! 01.02.06, 09:25
          Nie zaszkodzisz sobie - ja też miałam taki pęcherzyk - trzeba to udrożnić - po
          co dodatkowo cierpieć?
          • pimpusia77 Dziękuję!!! 01.02.06, 11:15
            Zrobiłam tak jak poradziłaś. I jest jakby lepiej- mały pił już z tej piersi. Co prawda nadal boli- taki kłujący
            ból- ale mniej. Będę wietrzyć i smarować Pure Lanem.
            • radowinkaala Re: Dziękuję!!! 01.02.06, 11:29
              :-)) Będzie dobrze!
    • inia33 Re: Pomocy! Pećherzyk na brodawce! 01.02.06, 09:32
      Miałam dokładnie to samo na początku karmienia, a do tego lekko popękane brodawki, bolało jak jasna... Przystawiałam dziecko normalnie, jęcząc z bólu, a po każdym karmieniu smarowałam bepanthenem. Mam wrażenie, że moja niunia trochę krzywo się przysysała, a ponieważ ciągnęła bardzo mocno aż się pęcherzyki robiły. Przeszło po kilku dniach męczarni:-)
    • nika_2006 Re: Pomocy! Pećherzyk na brodawce! 01.02.06, 12:27

• sylka75 Re: Pomocy! Pećherzyk na brodawce! 02.02.06, 23:51
      ojej, tego sie nie przekluwa chyba?! ja rozmawialam z Pania Monika przez
      telefon w sprawie tych pecherzykow... Biora sie od tego, ze dziecko za plytko
      chwyta brodawke i szoruje nia o twarde podniebienie. Trzeba pilnowac, zeby
      gleboko wciagalo cyca do paszczy:) A zeby zagoilo sie to trzeba smarowac wodnym
      roztworem gencjany (takie fioletowe, dziecku nie zaszkodzi). Tak powiedziala
      Pani Monika i tak zrobilam. Zagoilo sie bez problemu. Ja bym tam nic nie
      przekluwala, serio...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka