Dodaj do ulubionych

DIETA ODCHUDZAJACA i SPORT

15.02.06, 00:06
Jakie macie pomysly na schudniecie po ciazy?

czy mozna sie odchudzac karmiac piersoia - ale tak rozsadnie?jakie stosujecie
diety?

Czy sport wplywa na laktacje? czy mozna chodzic na silownie i duzo cwiczyc
czy wtedy jest mniej pokarmu?

Dzieki za rady
Obserwuj wątek
    • mika_p Re: Dieta i sport 15.02.06, 00:54
      Karmienie dziecka to kilkaset kalorii dziennie.
      I albo twój organizm zaakceptuje taki wydatek energetyczny i pozwoli ci jesc
      normalnie i zaczniesz chudnąć nawet do 2 kg miesiecznie, albo bedzie sie bronił
      zwiekszeniem apetytu i bedziesz miała stałą wagę jak ja :) Od czerwca ważę tyle
      samo, a dzien po tym, jak moje dziecię zaczyna ssac jak smok bo ma znow etap
      ssaka, ja zaczynam jesc jak smok, a jak nie zjem, to chodze głodna, smutna i
      zła. Schudnę jak przestanę karmić, jak po I dziecku.
      Sport uprawiać można.

I nie pisz w Internecie wielkimi literami, to wg konwencji jest krzyk, a twój
      post nie dotyczy zadnej dramatycznej sprawy.
      • maff1 Re: Dieta i sport 15.02.06, 01:11
        zajrzyj na forum Bona Mater
        www.bonamater.waw.pl/forum/show.php?id=112
        mika_p napisała:
        > Sport uprawiać można
        no nie całkiem. Sport w postaci siłowni i silnego wysiłku powoduje wzmozony
        metabolizm czego wynikiem jest uwalnianie sie do organizmu róznego rodzaju
        toksyn. Zanim zostana one wydalone, przedostana sie do Twich gruczołów
        mlecznych i Twojego mleka. W efekcie podasz te toksyny (czytaj trucizny)
        dziecku, a jesli znaczaco zmienią one smak mleka, to Twoje dziecko odrzuci
        pierś.
        Lepiej zastosować sugestie pani Kingi Osuch z Bona Mater.
    • vik_vik czy mozna stosowac diete Atkinsa? 18.02.06, 13:42
      czy to wplywa na laktacje?
    • myszkina1 Re: DIETA ODCHUDZAJACA i SPORT 19.02.06, 14:43
      szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem dlaczego kwas mlekowy odkładający się w
      mięśniach miałby przenikać do pokarmu... Pierś to gruczoł a nie mięsień... Może
      Pani Monika wypowie się w tej sprawie, bo ja własnie od marca zamierzam wrócić
      na aerobic - mój Szkrab będzie miał wtedy 2 m-ce, karmię piersią i się teraz
      troszkę zaniepokoiłam... A może po ćwiczeniach trzeba troszkę odczekać i nie
      karmić od razu? Albo po ćwiczeniach podawać mleko odciągnięte wcześniej przed
      ćwiczeniami?
      • maff1 Re: DIETA ODCHUDZAJACA i SPORT 19.02.06, 15:16
        szczerze mówiąc ja nie rozumiem Twojej wypowiedzi.
        Tak sie składa ze ten miesień i ten gruczoł znajduje sie we wspólnym organiżmie
        połaczonym w całość m.in. układem krwoinośnym. Kwas mlekowy nie odkłada sie w
        mięsniach na wieczność, lecz jest przez ten układ odprowadzany do nerek i
        dalej. Kwas odkłada sie w mięsniach nie dlatego ze tak lubi, tylko dlatego że
        układ krwionośny nie nadąża z wyprowadzeniem go z organizmu. W efekcie kwas
        mlekowy krązy z krwią po całym ciele i dociera (bo musi) także do wszystkich
        gruczołów.
        Bardziej łopatologicznie juz nie potrafię.
        Tylko nie pytaj jak długo kwas mlekowy jest usuwany z organizmu - bo to zależy
        od wielu czynników, ale dośc długo by Twoje mleko było nim skażone.
        • myszkina1 Re: kwas mlekowy 20.02.06, 10:13
          hmmm... Twoja "łopatologia" brzmi sensownie, chyba maszrację, ale teraz mam
          jeszcze większe wątpliwości czy iść na ten aerobic, bo ja zawsze mam zakwasy, a
          co dopiero po 10 mies przerwy... Pozdrawiam :)))
          • sabi35 Re: kwas mlekowy 20.02.06, 10:51
            Byle nie bardzo intensywnie, słyszałam od wielu kobiet, że dziecku nie bardzo
            mleczko smakowało po wielkim wysiłku no i że można mieć problemy z pokarmem.
            Nie warto zaczynać wielkich sportów przed unormowaniem się laktacji.
            Tak samo niebezpieczna jest dieta bez węglowodanów, bo to właśnie one głównie
            są potrzebne do wytwarzania pokarmu (szybka energia). Natomiast zbyt duża ilość
            białka może niepotrzebnie zakwasić organizm.
            Może spróbujesz wzamian diety plaż południowych (South-Beach-Diet) przechodząc
            do fazy drugiej? Tam też jest mało węglowodanów.
            • vik_vik south beach 21.02.06, 13:15
              dobry pomysl. dzieki.

nie wiedzialam czy te weglowodany to wlasnie wplywaja na ilosc pokarmy, ale
              chyba masz racje bo czuje to.

przepraszam za duze litery- juz sienie da ich skasowac.
    • myszkina1 sorry, że nie skasowałam tych wielkich liter... 19.02.06, 14:44
      ...w moim poprzednim poście. :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka