mariejo 23.02.06, 14:37 Moze sie pojawic przy uzywaniu wkladek lakt. jest cieplo wilgotno i ciemno idealne warunki rozwoju grzyba. Bialawy nalot na brodawce i bol po karmieniu. Moze wystepowac na jednej piersi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wejda Re: Grzybica brodawki 25.02.06, 17:00 ostatnio byla u mnie polożna i powiedziała, bym smarowała brodawki clotrimazolem.Robię to po krmieniu piersia by maśc mogła sie wchłonąć. A przed następnym karmieniem myję je dokładnie by na wszelki wypadek małemu nie zaszkodziło.(w kazdym razie na wszelki wypadek bede sie jeszcze konsultowac z pediatra i ginem w tym tyg. i sie dowiem czy tak można) Odpowiedz Link Zgłoś
quami Re: Grzybica brodawki 25.02.06, 20:08 mi lekarz powiedzial zebym samwrowalaprzedkazdym karmieniem brodawki Aphtinem... ale ostatnio na tym forum byl poruszanym temat termentiolu i aphtinu oraz ich szkodliwosci i tego ze korzystac sie powinna po 3 roku zycia wiec,,,,, mi wszystko minelo i dzidzi tez.. Odpowiedz Link Zgłoś
mariejo Re: Grzybica brodawki 26.02.06, 16:45 No tak kwas borowy... nie jest udowodniony ze w malych ilosciach jest szkodliwy to pewnie znowu moda. Odpowiedz Link Zgłoś