plusiak822 26.02.06, 18:24 hejka mamusie.mam pytanko.ile dczekac po jednym piwku na nastpne karmienie?? normalnie piwko 0,5? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mika_p Re: ile odczekac po pwiku?? 26.02.06, 19:26 Ja nie czekam - wychodze z założenia, że stężenie alkoholu w mleku jest podobne do tego we krwi, a nawet gdyby było z 5 razy większe, to i tak jest to kwestia promila. Napój o zawartości 0,1% alkoholu albo i mniej - takie jest mleko po 1 piwie. Jeżeli dodatkowo piwo pite jest wolno, to stężenie ejst jeszcze mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
sabana Re: ile odczekac po pwiku?? 26.02.06, 21:52 ja nie czekam wcale, w rozsadnej ilości - moja ciocia pediatra powiedziała że od czasu do czasu wieczorem szklaneczkę mogę wypić, podobno dobrze wpływa na laktację, szczególnie karmi. Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: ile odczekac po pwiku?? 26.02.06, 21:56 o,5 to jeszcze nie piłam, popijam 0,3 wieczorami (no nie codziennie) wzmaga laktację, zacieśnia więźi małżeńskie i daje mi wrażenie normalności:)) Odpowiedz Link Zgłoś
sabana Re: ile odczekac po pwiku?? 26.02.06, 22:18 onajbardziej podobało mi sie "wrazenie normalności". tego okreslenia mi brakowało. jak najbardziej sie pod tym podpisuję. Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: ile odczekac po pwiku?? 27.02.06, 01:30 Największe stężenie alkoholu w mleku kobiecym występuje ok. 2 godzin od wypicia, ale ja się tym nie sugerowałam :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
bomba001 Re: ile odczekac po pwiku?? 27.02.06, 08:23 ja najbardziej lubie kartic i pic jednocześnie- ponoc wygląda to okropnie, a teraz okazuje sie, że właściwie.... Odpowiedz Link Zgłoś
mama_kotula Re: ile odczekac po pwiku?? 27.02.06, 09:50 Bo to wygląda okropnie :))) ale w domowych pieleszach, hm, czemu nie? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś