Dodaj do ulubionych

Odrzuca pierś! POMOCY

22.03.06, 12:05
Mam duży problem, proszę o pomoc. Córka skończyła 6 tygodni. Miałam zapalenie
piersi, brałam antybiotyki (trudno było dobrac dla mnie ten wlasciwy z powodu
alergii),na kilka dni musiałam odstawic corke od piersi (ZALECENIE LEKARZA z
pogotowia - TERAZ WIEM, ZE ZUPELNIE BZDURNE!). Karmilam ją sztucznie z butelki
przez 5 dni, teraz mała nie chce zupełnie ssac piersi - wypluwa ją i krzyczy.
Probuje podawac ja w połśnie,ale tez nie skutkuje. Bardzo mi zalezy na tym,
zeby ja karmic piersią i jak myslę o tym,że to miałby byc koniec, to ażmi łzy
w oczach stają. Jakie kroki należy podjąc, zeby sie udało? MOże należy wspomóc
się początkowo jakimiś urządzeniami? Proszę o radę....
Pokarm ściągam regularnie, co 2-3 godziny, więc laktację utrzymuję.
Obserwuj wątek
    • monika_staszewska Re: Odrzuca pierś! POMOCY 22.03.06, 18:39
      Najtańszy sposób to karmienie z łyżeczki czy z kieliszka (takiego od leków).
      Może tez być strzykawka czy pipetka. Albo nawet zestaw wspomagający karmienie
      piersią SNS (Medela takowy produkuje). Pierwszy krok to niewątpliwie zabranie
      butli (i smoczków) i karmienie wyłącznie przy piersi lub wręcz po piersi. Może
      warto żeby poszukała Pani w swojej okolicy laktacyjnego specjalisty - mogę w
      razie potrzeby pomóc w poszukiwaniach.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska
      • joanna9992 Do Pani Moniki 23.03.06, 11:48
        Pani Moniko, dziękuję bardzo za odpowiedź. Próbuję karmic córcię kieliszkiem,
        ale chyba wiecej trafia poza niż do jej buźki (wypluwa, a później ulewa).
        Jeszcze nie próbowałam karmienia strzykawką, ale dziś to zrobię. Myślę też o
        zakupie SNS, choc przyznam szczerze, że nie wiem jak on konkretnie dziala
        (widziałam jedynie w internecie fotografie i krótkie opisy tego urządzenia).
        Jeśli jest Pani w stanie pomóc mi w poszukiwaniu doradcy laktacyjnego - byłabym
        wdzięczna. Sama jakis czas temu szukałam, ale Poradnia Laktacyjna w naszym
        mieście (jak mnie poinformowano w rozmowie telefonicznej) istnieje tylko z nazwy
        (powód - NFZ). Jestem z Torunia.
        Pozdrawiam serdecznie.
        • monika_staszewska Re: Do Pani Moniki 24.03.06, 14:10
          1. SNS składa się z pojemnika na mleko (zawieszanego na szyi) i dreników
          mocowanych na piersi w efekcie czego dziecko podczas ssania piersi wysysa i
          mleko z piersi i mleko z pojemnika. Ale ten zestaw stosują też mamy, które
          adoptowały dziecko i chcą karmić piersią, ale indukcja laktacji nie powiodła
          się w zadowalającym stopniu (czy nawet wcale) albo dziecko nie jest już w
          stanie nauczyć się dobrze i aktywnie ssać pierś.
          2. W Toruniu nikogo nie znam, ale za to znam w Bydgoszczy. Niestety mam tylko
          prywatne telefony dwóch zajmujących się tam laktacją dziewczyn, więc muszę
          Panią prosić o telefon (022 555 31 10) w poniedziałek między 9.00 a 14.00.
          gdyby miała Pani problem z dodzwonieniem się proszę zadzwonić do sekretariatu
          redakcji (022 555 68 82) i powiedzieć, że jest Pani ze mną umówiona.
          monika staszewska
          • joanna9992 Do Pani Moniki 29.03.06, 19:45
            Pani Moniko! Dziękuję za okazaną chęc pomocy. Dziś była u mnie Pani zajmująca
            się sprawami laktacji z Torunia. Wspólnymi siłami spróbujemy nakłonic córkę do
            ssania piersi (odruch ssania piersi jest podobno całkiem duży). Zaopatrzyłam się
            też w łyżeczkę Medela, strzykawkę z drenem i będę walczyła do upadłego :):):)
            Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję.
            • joanna9992 Adresy 29.03.06, 19:49
              A adresy mam stąd (gdyby ktoś poszukiwał):
              www.laktacja.pl/hotemail.html
            • monika_staszewska Re: Do Pani Moniki 31.03.06, 17:44
              Świetnie, że udało się Pani znaleźć pomoc na miejscu. Będę trzymała kciuki za
              sukces.
              monika staszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka