Dodaj do ulubionych

P.Moniko - Problemy z wypróżnianiem-pomocy

04.05.06, 13:00
Moja córcia ma problemy z wypróżnianiem. Zalatwia się raz na dzień lub dwa dni. Problem tkwi w tym ,że jej to widocznie przeszkadza- pręży się, "nadyma" aż do płaczu, a tu nic. Widac ,że jej to przeszkadza. Po jedzonku zamiast smacznie zasnąc, to wierci sie i probuje bezskutecznie sie wypróżnic. Jak już się załatwi to potrafi spac 3 godziny. Córcia ma 3 tygodnie i obecnie karmię ją wyłącznie piersią. Niestety wczesniej dokarmialam mlekiem modyfikowanym (najpierw Bebiko, potem po namowie pediatry nan 1 ha sensitive), ponieważ u mnie w szpitalu byla susza,a potem zapalenie piersi (brałam antybiotyk) z 40 stopniowa goraczką i lekarz kazał przestac karmic przez 2 doby i potem przystwic dziecko do piersi. I zaczely sie problemy z kupką. Lekarz powiedzial,że przy mieszance to normalne. Ale teraz udało mi się wrócic do karmienia piersią, i od 3 dni dzidzia jest tylko na cycu. A problem z kupką został...Czy to sie jakos unormuje? Przecież na mlkeu matki dziecko powinno wypróżniac sie bez problemu. A może ma skazę białkową? Juz sama nie wiem...Ktoś miał podobnie?
Obserwuj wątek
    • sylwuniaw Re: P.Moniko - Problemy z wypróżnianiem-pomocy 04.05.06, 18:48
      up
      • basiak6 Re: P.Moniko - Problemy z wypróżnianiem-pomocy 04.05.06, 19:11
        Moze miec po prostu bole brzuszka przez to ze dostawala antybiotyk, mojemu
        synkowi zajelo pare tygodni zanim uklad pokarmowy sie podleczyl po leczeniu
        antybiotykiem.
        To ze kupke robi nie codziennie to ok, wazne aby dziecko sikalo normalnie (na
        jasny kolor) i przybieralo na wadze.
    • monika_staszewska Re: P.Moniko - Problemy z wypróżnianiem-pomocy 05.05.06, 15:14
      Zanim przewód pokarmowy dojdzie do siebie czyli rozrośnie się charakterystyczna
      dla karmienia maminym mlekiem flora bakteryjna i zniknie ta, która jest przy
      mieszance potrzeba około trzech tygodni. W tym czasie Pani córeczka może mieć
      problemy z bolącym brzuszkiem. Na razie trzeba poczekać stosując regularnie 3-4
      razy dziennie masaż brzuszka -proszę "przestudiować" instrukcje, która jest na
      eDziecku w dziale "Niemowlę" w artykule pt. "A na kolkę masaż". Jeśli po tym
      czasie ból brzuszka nie minie możemy się zacząć zastanawiać czy nie trzeba
      wyeliminować z Pani diety mleka i wszelkich produktów, które zawierają białko
      mleka krowiego. Specjalnie napisałam ból brzuszka a nie kupka co kilka dni, bo
      dziecko karmione piersią ma prawo robić zarówno kilkanaście kup dziennie jak i
      jedną na kilka czy nawet kilkanaście dni. Więc nas będzie interesował tylko ból.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka