wikunia12 11.06.06, 15:56 kupilam lek ricinus communis 5ch jak to sie bierze,czy dawka 5ch jest wystarczajaca aby wzmocnic laktacje.Jesli ktoras z was to brala to prosze o kontakt i pomoc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
milou74 Re: rricinus communis-jak brac 11.06.06, 16:32 Wikunia, ja też to brałam, jest rewelacyjne!!!! Bierze sie 5 granulek rano pod język i wieczorem też 5 pod język i trzyma się do rozpuszczenia. Ja czułam, jak mi pokarm napędza! Życzę sukcesów w karmieniu. Odpowiedz Link Zgłoś
tucik Re: rricinus communis-jak brac 11.06.06, 18:04 co to za lek i czy jest na receptę? Odpowiedz Link Zgłoś
wikunia12 Re: rricinus communis-jak brac 11.06.06, 19:15 To lek homeopatyczny na zwiekszenie laktacj Odpowiedz Link Zgłoś
wikunia12 Re: rricinus communis-jak brac 11.06.06, 19:13 Ale jest tego różna moc ja kupiłam 5CH a wiem że jest nawet 30CH a Ty które brałaś? Odpowiedz Link Zgłoś
betulinka Re: rricinus communis-jak brac 11.06.06, 19:31 Ja bralam zawsze 5CH trzy razy dziennie od trzech do pieciu granulek,nalezy je ssac powoli dwie godziny po posilku lub pol godziny przed jedzeniem(oczywiscie swoim,nie dziecka).Takiej instrukcji udzielila mi moja polozna.Skuteczne bardzo,polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
lisabette Re: rricinus communis-jak brac 11.06.06, 22:47 Gdzieś tu czytałam, że 15CH jest na zatrzymanie lakatacji. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: rricinus communis-jak brac 12.06.06, 12:51 dokładnie, 5ch może wzmóc laktację(do tego możnaa dodać Lac canium też 5 ch), 1 granulka po każdym karmieniu pod język.Jeśli zauważy się zwiększenie laktacji to koniecznie lek trzeba zastosować rzadziej aż do zupełnego zaprzestania. 15 i 30 ch na zatrzymanie laktacji. Odpowiedz Link Zgłoś
igula06 Re: rricinus communis-jak brac 12.06.06, 15:59 a jak traktować to samo lekarstwo ale z mocą 9 ch? będ wdzięczna za informację, bo takie własnie kupiłam, ponieważ piątek nie mieli Odpowiedz Link Zgłoś
siegrun Re: rricinus communis-jak brac 12.06.06, 16:09 Zarowno 5 CH jak i 9 CH mozna brac 3 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
igula06 Re: rricinus communis-jak brac 12.06.06, 16:13 bardzo dziękuję za informacje, bo nie chciałabym też przedobrzyć Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: rricinus communis-jak brac 13.06.06, 12:11 9ch działa dwukierunkowo, więc powinno samo się dopasować. Jak zawsze panie w aptece nie znają się , ale to mnie nie dziwi :) Odpowiedz Link Zgłoś
lisabette Re: rricinus communis-jak brac 13.06.06, 17:08 Biorę od kilku dni i chyba to działa ! (albo działa sama myśl, że biorę coś na pobudzenie laktacji :). Ale bardzo trudno to kupić, dostałam chyba w 6 aptece, zwykle farmaceuci robią zdziwione oczy, o co ja pytam. Odpowiedz Link Zgłoś
deczarcik jak długo mozna brać RC? 15.06.06, 23:01 - tak jak w tytule postu. Będę wdzięczna za informację, przez jaki czas - bez przerwy - można stosować ten preparat. Odpowiedz Link Zgłoś
5_monika Re: jak długo mozna brać RC? 16.06.06, 01:32 każdy preparat homeopatyczny bierze się wtedy gdy jest potrzeba.Nie bierze się na zapas(z pewnymi wyjątkami).Więc jeśli po leku jest zauważalna poprawa to podaje się kolejną dawkę w większym odstępie czasowym, aż do zaprzestania.Nie ma tu jakiś sztywnych granic.Jeśli znów problem powraca to można wziąść z powrotem. 1 dawka to jedna kulka, nie ma znaczenia czy się weźmie 1 czy pięć jako dawkę.Najważniesza jest potencja leku (np.5, 9, 200 ch itd.) i częstotliwość z jaką lek się zażywa (np. kila razy dziennie, co tydzień lub raz dziennie). Odpowiadając na pytanie można brać długo ale trzeba zachować powyżej wymienione zasady. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś