szonik1 14.02.10, 16:29 Co to jest SS-Preis i SF-Preis? Chodzi o jakies ceny,tylko jakie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oben_ohne Re: 2 skróty 14.02.10, 18:36 Ulituj sie, daj jakiś kuń-tekst. de.wikipedia.org/wiki/SF de.wikipedia.org/wiki/SS_(Begriffsklärung) Może coś będzie pasować :-) Odpowiedz Link Zgłoś
oben_ohne Re: 2 skróty 14.02.10, 19:20 A może ... SS - szyling SF - frank szwajcarski ?? Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 kontekst 14.02.10, 19:38 Kontekst jest taki: Fragebogen z pytaniami do pracownikow sieci sklepow odziezowych:Wie bestelle ich neue SF Preise?SS-Preise odpadlo na razie,wiec glowkuje nad SF-Preise. Odpowiedz Link Zgłoś
oben_ohne Re: kontekst 14.02.10, 21:11 Szukałam do tej pory i ... znalazłam :-( SS jako Sommersaison? coś z "Sonder-"? :-( Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: kontekst 14.02.10, 21:21 To SS moze faktycznie...Sommersaison,ale co z FS?A moze cos z Festpreis? Odpowiedz Link Zgłoś
oben_ohne Re: kontekst 14.02.10, 21:44 Tutaj wszystko możliwe a może Frühlingssaison?? Jeśli to ciuchy, może pasować :-D Kolekcja wiosenna, kolekcja letnia ... chyba że łączą wiosnę z latem, a jesień z zimą jak projektanci. Ale to takie gdybanie. Powiem tak: gdy już sama nie mogę niczego wymyślić, mailuję do klienta. ... się przez kilka godzin ze skrótami, które mogą znaczyć wszystko, to masochizm. Napisz, proszę, jak już będziesz wiedziała! Odpowiedz Link Zgłoś
szonik1 Re: kontekst 14.02.10, 22:05 Napisalam,zobaczymy co odpisza.Polski klient bedzie musial skontaktowac sie z partnerem z Niemiec,wiec pewnie to potrwa... Odpowiedz Link Zgłoś
drugiich SS - Sachschaden, szkoda materialna 14.02.10, 21:38 SF - Sonderfrachtsatz, specjalna stawka frachtowa podaję za I.Kienzler Odpowiedz Link Zgłoś