Dodaj do ulubionych

Z piersi na modyfikowane- do P. Moniki i dziewczyn

19.09.06, 21:30
Pani MOniko!!!
Mam pytanie, moja córeczka właśnie zaczęła 4 miesiąc- karmię ją WYŁĄCZNIE
piersią. Od początku 6 miesiąca wracam do pracy i wtedy Oleńką zajmie się
opiekunka. Od 5 miesiąca chciałabym zacząc podawać jej mleko modyfikowane i
karmić ją piersią w nocy, przed i po pracy. Czy równocześnie z mlekiem
modyfikowanym mogę zacząć podawać jej także jakieś soczki i słoiczki???
Chciałabym JA to robić (wprowadzać nowości), bo będzie się nią opekować
dziewczyna, która nie miała jeszcze dzieci i boję się, że coś przeoczy
(jakies skutki uboczne). Czy mogę jej już teraz zacząć coś podawać???? Jeżeli
tak to w jakich ilościach i co?????
Z góry dziękuję za odpowiedź. POZDROWIONKA
Obserwuj wątek
    • kaja72 Re: Z piersi na modyfikowane- do P. Moniki i dzie 19.09.06, 22:13
      Witaj Apsik77! Mój synek ma 3 m-ce i 19 dni , czyli juz prawie cztery i od
      kilku dni podaję mu raz dziennie mleko modyfikowane a zaraz potem jakiś dzień
      po mleku dałam jabłuszko. Najpierw podałam mleko modyf. w ciagu dnia aby
      zobaczyć reakcję a teraz daje na noc. Jabłuszko podłam po troszke, jak w sumie
      przez trzy dni zjadł słoczek to dałam całe starte świeże wczoraj i dzisia to
      samo, zjadł całe starte jabłuszko z babcinej działki i zadowolony jest ,że hej!
      Wczoraj nie zrobił mi kupki ale za to dzisiaj "wyprodukował" wielką zdrową
      kupkę, trochę bardziej gęsta niż na samaym cycu.Dzisiaj zakupiam kolejne
      słoiczki innych smaków. Także myslę ,że spokojnie możesz zacząć próby. Tylko
      pamiętaj bez stresu i na spokojnie, a wszystko się uda. Powodzenia. Pozdrawiam.
      Kasia
      • ola984 Re: Z piersi na modyfikowane- do P. Moniki i dzie 20.09.06, 21:26
        mam ten sam problem, mały ma 2,5 m-ca mam tylko pytanko jakie mleko podajesz???
        • apsik77 Re: ola984 21.09.06, 09:33
          Hejka!!! Na razie moja maleńka Ola jest na moim mleku, a będzie musiała
          dostawać hypoalergiczne, bo ma skazę białkową. Poza tym my z mężem jesteśmy
          alergikami, co prawda nie pokarmowymi, ale zawsze.
          Pozdrowionka
    • monika_staszewska Re: Z piersi na modyfikowane- do P. Moniki i dzie 22.09.06, 16:10
      Na dwa, trzy tygodnie przed powrotem do pracy może Pani zacząć wprowadzać
      nowości - jedna przez 5 dni i jeśli dziecko nie zareaguje na nią źle szóstego
      dnia dokładamy kolejną. Czy zacznie Pani od marchewki, ziemniaka, jabłka, dyni,
      kleiku/kaszki ryżowej nie ma większego znaczenia. Ilość zależy od dziecka
      początkowo są to oczywiście ilości niewielkie (łyżeczka, dwie), ale w miarę
      chęci malucha można zwiększyć ich ilość. Jeśli odciąganie w pracy nie wchodzi w
      grę, a w domu nie będzie Pani przez wiele godzin to pewnie (początkowo) będzie
      tez potrzebne podawanie mleka modyfikowanego (samego lub z kleikiem/kaszką).
      pozdrawiam :)
      monika staszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka