Dodaj do ulubionych

Przyrost wagi ??

02.10.06, 19:48
mój synek ma 4 mc jest karmiony tylko piersią do tej pory przybierał ponad kg
na miesiąc, a dziś byłam z nim u lekarza i od 18 sierpnia tylko przytył 400
gram (dodam ze od 2 dni nie zrobil kupki i ostatnio często ulewa) jak było u
Was czy to możliwe że mam już mniej wartościowy pokarm ??
Pani lekarz kazała mu zacząć podawać nowe produkty dziś mu dałam 1 raz
marchewkę gotowaną.
Obserwuj wątek
    • marta1351 Re: Przyrost wagi ?? 04.10.06, 13:58

Witaj, jestem mamą 8-miesięcznej Zuzy, o ile wiem dziecko po 3 miesiącu życia
      może przybierać mniej na wadze, także nie martw się tym jest wszystko w
      porządku. A jeśli chodzi o kupki to słyszałam że dzieci karmione piersią czasem
      trawią cały pokarm i nie wypróżniają się. Po marchwece powinno się ruszyć.
      Pozdrawiam
      Jiza3108 napisała:

> mój synek ma 4 mc jest karmiony tylko piersią do tej pory przybierał ponad kg
      > na miesiąc, a dziś byłam z nim u lekarza i od 18 sierpnia tylko przytył 400
      > gram (dodam ze od 2 dni nie zrobil kupki i ostatnio często ulewa) jak było u
      > Was czy to możliwe że mam już mniej wartościowy pokarm ??
      > Pani lekarz kazała mu zacząć podawać nowe produkty dziś mu dałam 1 raz
      > marchewkę gotowaną.
      • iza3108 Re: Przyrost wagi ?? 04.10.06, 14:54
        Zrobił kupkę na szczęście po 4 dniach, jak to trawią wszystko ??? chyba to co
        strawią to muszą oddać w postaci stolca ?
        • wiola_wd Re: Przyrost wagi ?? 04.10.06, 17:44
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=570&w=18890410&a=18890410
    • monika_staszewska Re: Przyrost wagi ?? 04.10.06, 22:19
      Chwileczkę. Proszę mi powiedzieć czy synek ssie smoczek uspokajacz, lub pije
      coś z butelki ze smoczkiem? Czy jest alergikiem? czy miał zrobione badanie
      moczu? Czy ostatnio nie chorował? Czy nie zmienił rytmu, ssania? I jak często
      jada w ciągu dnia i nocą?
      pozdrawiam :)
      monika staszewska
      ps. Jeśli jest Pani bardzo zaniepokojona proszę do mnie zadzwonić - szybciej
      ustalimy co się dzieje niż drogą internetową.
      • iza3108 Re: Przyrost wagi ?? 05.10.06, 09:18
        Zrobił przedwczoraj w nocy kupkę i wczoraj rano, bardzo dziękuję za odpowiedz.
        Zaczęłam podawać mu Debridat który przepisała mi pediatra ze względu na jego
        ulewanie a ten lek też pobudza jelita do pracy.
        Odpowiem na pytania-
        od czasu do czasu ssie smoczek taki lateksowy uspakajający, z butelki pije
        herbatkę z kopru ale ten raz na kilka dni jak ma np. czkawkę, chyba nie jest
        alergikiem nie zauważyłam nic niepokojącego, nie chorował, nie zmienił ssania,
        w dzień je co 3-4 godz a noce całe przesypia, czyli je ok 19 a wstaje o 6.
        • monika_staszewska Re: Przyrost wagi ?? 06.10.06, 15:41
          To niestety pierwszym podejrzanym jest smoczek i uspokajacz i butelkowy (warto
          by było się z nimi rozstać), a drugie to przerwy między - musze Panią prosić o
          częstsze proponowanie piersi i w ciągu dnia i nocą. Powiedzmy, ze w dzień
          lepiej by karmienie odbywało się nie rzadziej niż co dwie godziny a nocą co
          trzy. Po dwóch tygodniach proszę skontrolować masę ciała i zadzwonić do mnie.
          pozdrawiam :)
          monika staszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka