Dodaj do ulubionych

Problem z bolącym brzuszkiem

16.11.06, 13:08
Mała ma 9 dni od paru dniu zauważam nasilone bóle brzuszka, praktycznie po
każdym karmieniu,mała jest niespokojna, wierzga nogami, puszcza bąki, jak
przyśnie to i tak się budzi przez sen i popiskuje. Czy możliwe że to już
zaczęły się kolki i męczą moją malutką praktycznie cały czas, czy może jest
inna przyczyna? Co do diety to nie jem nic wzdymającego, nic tłustego,
smazonego itp. Bardzo proszę o poradę.
Obserwuj wątek
    • domek_1 Re: Problem z bolącym brzuszkiem 17.11.06, 10:46
      moze jesz surowe jabłka? Ja jadłam i mała miała bóle brzucha i dużo gazów.Jabłko
      jest dobrze gotować albo zapiekać.
      • beniusia79 Re: Problem z bolącym brzuszkiem 17.11.06, 13:10
        ja po porodzie nie mialam wogole apetytu, prawie nic nie jadlam a mala i tak wierzgala nogami bo bolal ja brzuszek. spowodowane bylo to tym, ze takie malenstwo nie ma jeszcze do konca uksztaltowanego ukladu pokarmowego i dlatego czego bys nie zjadlaa, albo gdybys prawie nic nie jadla, bedzie bolal je i tak brzuszek, szczegolnie zas podczas robienia kupy. u mojej malej problemy te przeszly kolo 3 miesiac.
    • monika_staszewska Re: Problem z bolącym brzuszkiem 17.11.06, 14:57
      Kolka ma różne przyczyny: niedojrzałość przewodu pokarmowego, łapczywe ssanie
      czy zbyt szybki wypływ mleka, alergia czy nietolerancja pokarmowa na jakiś
      składnik diety mamy itd..
      Nie wiem, która z nich jest najbardziej prawdopodobna u Pani córeczki. Na razie
      zaproponuje regularne masowanie brzuszka - chociażby jak najczęstsze kładzenie
      Małej na brzuszku na rodzicu (najlepiej jeśli i dziecko i rodzic są rozebrani i
      przykryci ciepłym kocem czy kołdrą i może proszę pić codziennie napar z owocu
      kopru włoskiego 9ale nie więcej niż z jednej, dwóch saszetek). I proszę o
      kontakt telefoniczny w przyszłym tygodniu to spróbujemy ustalić w czym rzecz. i
      jak się pozbyć problemu.
      pozdrawiam :)
      monika staszewska

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka