pokrytec 20.11.06, 11:54 Czy wiecie jakie mozna brac tabletki na bol glowy jesli karmi sie piersia? Bol jest straszny, wiec nie wchodzi w gre przeczekanie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hillary23 Re: tabletki na bol glowy 20.11.06, 11:57 jak ja cię rozumiem, jestem w ciąży, na początku, ostatnio miałam gigant ból głowy ale położyłam się, stwierdziłam - usne, przejdzie; a tu nic rano jeszcze gorszy ból, mąż poleciał do apteki i kupił apap; ponoc można brać te przeciwbólowe które maja w sobie paracetamol nie ibuprofen ale to dotyczy napewno ciaży, co do karmienia nie dam głowy ale zapytaj farmaceutę; polecili mi też w aptece olejek do masowania skroni - migrenol (chyba) ale akurat zabrakło i nie kupiłam ale moze to jest też rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
anetka7444 Re: tabletki na bol glowy 20.11.06, 12:29 Podobno tylko leki z zawartościa paracetamolu są bezpieczne ( apap np). Napewno nie bierz ibupromu i tabletek z krzyżykiem. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
bu.bu Re: tabletki na bol glowy 20.11.06, 12:46 APAP wlasnie, tez bralam- z reszta w apece i tak by Ci doradzili. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
superktosia Re: tabletki na bol glowy 20.11.06, 13:55 a ja bralam 2 tabletki paracetamolu - a bole mialam straszne po porwrocie ze szpitala i dziala wiec polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś
anes111 Re: tabletki na bol glowy 20.11.06, 20:07 Kobiety karmiące mogą przyjmować tabletki na migrenę Migea (przepisał mi ginekolog). Zdarzało mi się sporadycznie zażywać Solpadeine - tabletki musujące, w których jest paracetamol, kodeina i kofeina, bo: paracetamol w takich dawkach można przyjmować, kodeina praktycznie nie przenika do mleka, a kofeina wg amerykańskich badań w takiej dawce też nie zaszkodzi dziecku (mniej niż w dopuszczalnych 2 filiżankach kawy dziennie). Na pewno nie wolno przyjmować stale w czasie karmienia, bo kofeina w większych ilościach może kumulować się we krwi dziecka, ale okazjonalnie na pewno nie zaszkodzi. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
visenna2 Re: tabletki na bol glowy 20.11.06, 20:45 Nam w szkole rodzenia położna powiedziała że wg najnowszych badań ibuprofen można brać w okresie karmienia piersią, nawet polecała nam go w przypadku zapalenia czy bolesności piersi, podobno działa skuteczniej niż paracetamol. Odpowiedz Link Zgłoś