Dodaj do ulubionych

Walka o karmienie piersią

IP: *.* 29.01.02, 23:03
Jestem mamą dwóch cudownych dziewczynek. Pierwszą córcię karmiłam niemal wyłącznie butelką (pod wpływem wyraźnej sugestii pani doktor – „przecież nie można zagłodzić dziecka”). Teraz, kiedy urodziła się moja druga córeczka, podjęłam walkę o karmienie. Naprawdę nie przesadzam. Starałam się bardzo. Odciągałam pokarm, dużo odpoczywałam, karmiłam niemal cały czas, aby pobudzić piersi do pracy, a kiedy musiałam dokarmiać, robiłam to tylko przez sondę, żeby nie oduczyć dziecka ssania piersi. Nie udało mi się karmić tylko piersią, musiałam dokarmiać Olę mlekiem modyfikowanym, ale naprawdę cieszę się z tego, że mi się udało. W tej chwili Oleńka ma 7 miesięcy, a ja jestem naprawdę szczęśliwa. Dziewczyny, jeżeli któraś z Was ma, lub miała, podobne problemy – odezwijcie się.
Obserwuj wątek
    • Gość: 20001222 Re: Walka o karmienie piersią IP: *.* 31.01.02, 13:43
      Jestem z Tobą - też walczyłam o karmienie ale samą piersią udało mi się karmić tylko przez miesiąc - potem była i pierś i butelka (Aventu). Karolina ma teraz 13 miesięcy i jeszcze ją karmię. Ale powoli dociera do mnie że będę musiała ją kiedyś odstawić od cycusia. To będzie trudne - może nawet trudniejsze dla mnie niż dla niej.Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka