Dodaj do ulubionych

Rozne piersi

IP: *.* 17.05.02, 07:04
Czesc Mamy, Mam prawie 2 - miesiecznego synka, ktorego karmie piersia co 1-2 godziny. Moj problem polega na tym, ze jedna piers jest znacznie wieksza od drugiej. Jest to nawet zauwazalne golym okiem przez postronna osobe. Czy mialyscie taki problem i jak sobie z nim poradzic? Karmie z dwoch piersi, z tej mniejszej czescie sciagam pokarm by produkowala wiecej mleka. Nic to jednak nie daje a "walcze" tak od prawie miesiaca. Czekam na Wasze rady. Pozdrawiam Kasia
Obserwuj wątek
    • Gość: mamula Re: Rozne piersi IP: *.* 17.05.02, 09:33
      Może jest tak, że ta mniejsza ma "gorsze" kanaliki i jest trudniejsza dla dziecka do ssania. Wybiera oczywiscie tę, z ktorej mleczko leci łatwo i przyjemnie.U mnie to samo. I trudno. Jedna jest większa a druga nieużywana. ;)Ale nie dało nic sie z tym zrobic :(pozdrawiam
      • Gość: kasiaz Re: Rozne piersi IP: *.* 18.05.02, 06:31
        Dzieki za odpowiedz. To pocieszajace, ze nie tylko ja mam taki problem. Ciekawa jestem, czy jak przestaniemy karmic, to ta roznica wielkosci piersi zmniejszy sie? Mam nadzieje, ze tak,pozdrawiam Kasia
        • Gość: Sabina Re: Rozne piersi IP: *.* 18.05.02, 10:06
          U mnie podobnie, karmię małą już 21 m-cy i jakoś gdzieś po drodze przestałam karmić lewą. Teraz lewa ma małe A ( tak się zastanawiam czy miałam kiedyś aż tak małe piersi!!?) , a prawa chyba duże D. Kupuje staniki na C, a do lewej wkładam 3 wkładki laktacyjne. Koszmar.Bardzo mnie to krępuje, tym bardziej że ostatnio prowadziłam praktyki na 4 roku, i w duszy się modliłam żeby nie było facetów. Ale i tak większość czasu nie pamiętam o tym. Wyglądam wtedy chyba jak kosmita, ale to chyba moja wina, wygodniej mi było karmić prawą, więc po co mi lewa.Mam nadzieję, że kiedyś wrócą do normy np. duże B. Więc Ty też się nie przejmuj!!!!!!
          • Gość: mamula Re: Rozne piersi IP: *.* 18.05.02, 21:59
            na pewno wrócą do normy ;)my tez wrocimy :Dja noszę luźne rzeczy, bo jakkolwiek asymetria jest moze pożądana, to chyba nie az taka....:)
          • Gość: matilda Re: Rozne piersi IP: *.* 21.05.02, 13:58
            Moje piersi zaczęły działać już w 6 m-cu ciąży. I zawsze jedna z nich była lepsza. Po porodzie ta "lepsza" zrobiła się 2 razy większa od drugiej. Myślałam, że w ciągu karmienia wyrównają się, ale niestety po roku wciąż było bez zmian. Miałam dosyć wkładania luźnych ciuchów i maskowania się. Przerwałam karmienie i piersi są identyczne... ale o cały rozmiar mniejsze. To NIESPRAWIEDLIWOŚĆ!
    • Gość: oladrab Re: Rozne piersi IP: *.* 21.05.02, 10:09
      No u mnie jest odwrotnie, prawa mniejsza (B), lewa większa (C) i nie wiem co dalej. Wcale nie daję z jednej piersi bardziej niż z drugiej, oczywiście w tej większej jest więcej mleka, więc dzidzi się z niej lepiej najada, za to z mniejszej samo leci. Czyli niby kanaliki mniej drożne, ale skąd w takim razie ten samoczynny wyciek? Staram się częściej dostawiać do mniejszej piersi, nawet jeśli to oznacza tylko ciumkanie bez jedzenia. Tymczasem czekam na moment, kiedy przestanę karmić. Zobaczymy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka