Gość: EdytaK IP: *.* 24.05.02, 10:06 Potrzebuje Waszej opinii w sprawie mleka sojowego. Skoro mleko krowie i jego pochodne powodują kolkę u dziecka to czy w związku z tym mogę pić mleko sojowe czy też ono także jest niedozwolone? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: AniaSK Re: Kolka a mleko sojowe IP: *.* 24.05.02, 11:01 Ja piłam b.dużo mleka sojowego i było OK. Możesz spróbować od niewielkiej jego ilości i obserwuj dziecko. Niektóre dzieci będą też negatywnie reagowały na soję, więc próbuj powoli. Ania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janeczka Re: Kolka a mleko sojowe IP: *.* 24.05.02, 12:59 Edytko-mniej uczula niż krowie, ale nie ma innego wyjścia-musisz po prostu spróbować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EwaT Re: Kolka a mleko sojowe IP: *.* 24.05.02, 14:42 Edytko,moja mala miala okropne przy meloku krowim, na sojowe w zasadzie nie reaguje negatywnie. Zle bylo tylko kiedy w braku innego wypilam mleko sproszkowane. Oczywiscie po rozrobieniu woda, Powinnas sprobowac, i, jak napisaly dziewczyny wczesniej uwaznie obserwowac didzie,pozdrawiamEwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: halina Re: Kolka a mleko sojowe IP: *.* 24.05.02, 17:42 Ewa, a jakiej firmy bylo to sproszkowane mleko sojowe? Bo niestety takie, które najczesciej mozna kupic, zawiera serwatke. Pytalam nawet firme via e-mail, kto jest grupa docelowa, bo ani osoby na diecie bezmlecznej ani weganie, ale niestety nikt nie raczyl mi odpowiedziec. A moja "mleczna" alergiczka na soje tez nie reaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EdytaK Re: Kolka a mleko sojowe IP: *.* 24.05.02, 21:06 Kobietki, dziękuję za Wasze opinie. Kupiłam dwa różne sproszkowane mleka sojowe. Jedno zawiera w swoim składzie serwatkę (Mleczko Sojowe - Dr Soya poleca) i tego jeszcze nie piłam i drugie firmy Sante nie zawierające jej i to wypiłam - nawet niezłe. Maluszek cały dzień był spokojny a na buzi ani jednej krosteczki. Ps. Mąż powiedział, że nie widział jeszcze żeby ktoś się tak rzucał na mleko. Odpowiedz Link Zgłoś