Dodaj do ulubionych

a co pić?

IP: *.* 24.01.03, 20:32
jestem mamą 2 miesięcznej Zuzanki. Karmię piersią - co do mojej diety to już ją raczej ustaliłam ale mam pytanie co pić. Jak wychodziłam ze szpitala położne zalecały sok jabłkowy i wodę niegazowaną i oczywiście słabe herbatki i bawarkę. Ale ostatnio na wizycie kontrolnej dowiedziałam się że luźne kupki mojej małej są spowodowane przez sok jabłkowy i woda mineralną. Więc powinnam odstawić sok jabłkowy i wodę i pić tylko bawarkę! Nie mogę ciągle pić bawarki ile można. Czy możecie mi poradzić co pić! przecież przy karmieniu piersią chce się strasznie pić.Kacha
Obserwuj wątek
    • Gość: dzidecka Re: a co pić? IP: *.* 25.01.03, 17:51
      Ja piłam wode niegazowaną i hektolitry soku jabłkowego. Piłam też zwykła herbatę i z małą nie było żadnych kłopotów. Teraz Julka ma 5 miesięcy a ja pije prawie wszystko :)
    • Gość: magdasmorag Re: a co pić? IP: *.* 25.01.03, 19:22
      Ja karmię dopiero 3 miesiące, a piję kolejno, od rana:BobofenFito Mixkawę bezkofeinowąmelisękoperekrumianekcapuccino (czasami)lipę + sok malinowy wieczorem w razie czego, żebyśmy nie zachorowały.W między czasie popijam mineralną, czasami soczek jabłkowy.PozdrawiamMagda
      • Gość: martynusia11092002 Re: a co pić? IP: *.* 25.01.03, 20:21
        Witam! Ja na początku piłam dużo rumianku, herbaty miętowj, soku jabłkowego i wody mineralnej. Później też soku z czarnej porzeczki, po dwóch miesiącach zaczęłam pić kawę. Teraz moja córka ma 4,5 miesiąca i piję wszystko. Bawarki nigdy nie piłam bo nie przepadam, zamiast niej raczyłam się kawą inką z mleczkiem. Pozdrawiam.
        • Gość: burek Re: a co pić? IP: *.* 26.01.03, 01:28
          Jejku dziewczyny, albo ja jestem wyrodną matka albo wy trochę przesadzacie. Ja od początku piłam głównie wodę niegazowaną ( z atestami najczęściej, ale nie zawsze), soki( jabłkowy, wiśniowy, porzeczkowy, bananowy, malinowy-domowy)i herbatki owocowe( Vitax robi herbatki bez czarnej herbaty i bez sztucznych dodatków ). Kawy nie lubię, więc nie mam problemu. Herbatę czarną piję jedną dziennie, a bawarki( mleka w ogóle) nie piję wcale ( alergia Emi). Kupki niemowlęcia karmionego piersią mają prawo być luźne i raczej nie ma tu do rzeczy sok jabłkowy, czy tym bardziej woda mineralna!! Dodam, że Emilka ma 7 i pół miesiąca i waży 10 kg( waga urodzeniowa 2650g !!!).Pozdrawiam. Ania
    • Gość: kaczucha Re: a co pić? IP: *.* 26.01.03, 17:59
      Dolacze sie do pytania, karmie od paru dni i zastanawialam sie nad herbatkami owocowymi takimi z suszu owocowego, mozna pic czy nie, bo one zawieraja jakies skorki pomaranczowe, glog, truskawki itp. Narazie pije sok jablkowy, mineralna, slaba herbate czarna i inke z mlekiem.Pozdrawiam Dot (swiezo upieczona mama ;) )
      • Gość: AnetaLelonek Re: a co pić? IP: *.* 31.01.03, 22:26
        dodatkowo mozesz pić sok marchewkowy,bananowy, rumianek, melisę i kupe innych ziół, mozesz tez pić owocowe herbatki- obserwuj potem małą jak nic jej nie jest pij śmiało :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka