20kruszynka Re: Co to jest???Pomóżcie... 17.12.06, 13:11 Mam problem z moim synkiem-nie wiem czy to kolka czy coś z brzuszkiem...ale od początku...Mój synek ma miesiąc od niedawna zaczęłam go dokarmiać -dostaje mleko Nan 1Ha i niby wszystko jest dobrze-ale pozornie...mały przez cały dzień (nie cały czas ale często)i noc pręzy się ,wygina ,wysila tak jakby miał zatwardzenie...ale kupki robił -obecnie jak narazie chyba ma zatwardzenie bo sytuacja się powtarza ale kupki brak...najgorsze jest to ,że po piersi kupka jest praktycznie od razu a po mleku modyfikowanym czekamy na kupę dłużej i w wysiłkach(mały się pręzy ,napina jest cały czerwony i stęka)najgorzej jest w nocy-dostanie flachę pośpi trochę np.2 godziny i się zaczyna -ciągle ta sama sytuacja,za jakiś czas zaśnie i znowu taki atak go obudzi...dłużej śpi tylko po spacerze albo kąpieli-dodam ,że wszystkie sposoby na kolkę nie pomagają-a dzieicak się męczy...może wiecie jak mu pomóc???może któraś z mam miala podobnie.???Czy to wina mleka???czy jakaś alergia??/Dodam ,żę wysypki nie ma... Pozdrawiam Paulina z Olusiem Odpowiedz Link Zgłoś
monika_staszewska Re: Co to jest???Pomóżcie... 18.12.06, 13:44 Proponuję odstawić mleko modyfikowane na tydzień, dziesięć dni i zobaczyć czy sytuacja się poprawi. A tym czasem dobrze by było regularnie masować brzuszek (tu jest instrukcja: kobieta.gazeta.pl/edziecko/1,54927,2449645.html ) i ewentualnie podawać raz dziennie czopek Spascupreel - to jest środek stosowany przy kolce, wiec powinien pomóc choć trochę, bo Mały najwyraźniej cierpi z powodu bólu brzuszka wywołanego albo nadmiarem gazów, albo ich utrudnionym przechodzeniem (czy w wyniku spotkania z mieszanką tego dowiemy się za kilka, kilkanaście dni) pozdrawiam :) monika staszewska Odpowiedz Link Zgłoś