Dodaj do ulubionych

Pomocy! Ranny cycuś!

IP: *.* 17.02.03, 16:16
Cześć. Wreszcie mam czas, żeby to napisać. To śmieszne, karmię małego już od ponad roku (15 mies.), a od kilku mies. męczą mnie uporczywe rany jednej brodawki. Wiem, co pogarsza sprawę: ciągłe ssanie (gdy młody ząbkuje), odciągacz (już nie używam). Stosowałam Bepanthen, Oxycort (młody na ten czas odstawiony, za radą lekarza), własny pokarm, wietrzenie, a nawet Aphtin (przeczytałam, że to może od pleśniawek). Nie używam wkładek do biustonosza. Raz jest lepiej, raz gorzej. Czasem (na kilka dni) ranki zabliźniają się całkiem. Myślę, że nie ma problemu z techniką karmienia (bo by "wyszedł" od razu i na obu piersiach). Co to może być? Czy ktoś może mi pomóc?
Obserwuj wątek
    • Gość: Joaska Re: Pomocy! Ranny cycuś! IP: *.* 17.02.03, 16:24
      witaj..wiem jak to boli..bo przez pewien czas tez tak mialam..nieustajaca ranka brodawki..nic mi nie pomagalo....okazalo sie jednak..ze brak mi witamin :((((...no i plus stosowany dotad bezskutecznie bephanten-mas..pomoglo...ranki zaczely sie goic:)Karmie juz 2 latka...zycze zdrowych "didusiow"Pozdrawiam :hello: Joaskamam nadzieje ze cos Ci pomoge:)
    • Gość: szkut Re: Pomocy! Ranny cycuś! IP: *.* 18.02.03, 11:41
      W związku z tym że mój cycuś też był ranny w 15 miesiącu karmienia wiem co to za ból. Mój już prawie wisiał będąc obsmarowany milionami reklamowanych maści. W końcu zgłosiłam się do ginekologa, który odrazu przepisał mi robiony antybiotyk w płynie i uzdrawiającą maść z alpejskiego nagietka.Tą maść warto kupić ale pamiętaj tylko z alpejskiego nagietka /dostępna w aptekach/ Jak nie pomoze to zwróć się do swojego ginekologa oni to specjaliści od cycusiów.Powodzenia dla Ciebie i cycusiaJola
      • Gość: dziubulek1 Re: Pomocy! Ranny cycuś! IP: *.* 20.02.03, 11:58
        Dzięki za rady. Wypróbuję maść z nagietka alpejskiego. Niestety, wciąż nie mam czasu pójść do lekarza po raz drugi (raz już byłam). Fajnie jest wiedzieć, że mogę na Was polegać, emamy! :)!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka