Gość: Lila IP: *.* 21.10.01, 21:23 karm piersiąbez względu na pozycję, karmienie piersią to wspaniała rzecz dla matki i dziecka...sprawdzam to sama każdego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DOROTA LACHOWICZ Re: karm piersią IP: *.* 06.01.02, 11:48 NIE MA TO JAK NALEZACO. POLECAM BARDZO WYGONIE.I CHWILA RELAKSU!Jestem mamą trzylatka, który się zacina i jąka. Objawy te nasilają się okresowo i wydaje mi się, że jest to zwiazane z silnymi emocjami jakie odczuwa moje dziecko (jest bardzo wrażliwy). Bardzo uspokoiły mnie porady ,które znalazłam na tej stronie, gdzyż dziadkowie robili z tego już bardzo duży problem (kazali udać się z dzieckiem do psychologa) Bardzo dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Ksiazek Re: karm piersią IP: *.* 06.03.02, 10:43 Nie rezygnujKarmienie piersia nie powinno byc bolesne aczkolwiek sa wyjatki. Karmie moja corke juz 2 rok i dopiero od kilku miesiecy nie bola i nie pekaja mi brodawki. Moj problem do konca nie zostal wyjasniony, a myslalo nad nim kilku specjalistow lekarzy i pielegniarek. Mam jednak doskonaly srodek na bol i pekniecia brodawek ktory moge wszystkim goraco polecic. Jest to masc o nazwie Marcalan. Zawiera tylko czysta lanoline. Smaryje sie nia brodawke przed i po karmieniu, nie trzeba zmywac przed karmieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna chełstowska Re: karm piersią IP: *.* 25.03.02, 20:20 kobiety!!! wytrwałości ! naprawdę wartojezeli nigdy nie mialyscie zadnej peracji z nacieciem brzucha to was rozumiem. ale wierzcie mi, to dochodzenie do siebie przez 4-5 tygodni i niemoznosc wyprostowania sie bo myslisz ze szwy sie przerwa nie jest przyjemne. lepiej chyba zacisnac zeby i wytrzymac porod naturalny i po tygodniu byc w formie niz cierpiec potem miesiacami opiekujac sie dzieckiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: karm piersią IP: *.* 03.08.02, 13:36 karmienie a więźkarmienie piersią wzmacnia więź między matką a dzieckiem. jest to wspaniała okazja być bardzo blisko swojego maluszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Poziomka Re: karm piersią IP: *.* 17.01.03, 13:52 Karmienie jest fantastyczne.Nigdy w zyciu nie sadzilam ze karmienie noze sprawic mi tyle radosci. Chwil z moja coreczka nie zamienilabym na inne. Uwielbiam paczyc na jej oczka kiedy ssa. Sa we mnie i w piers wpatrzone jak w tecze. Przymyka je z blogoscia nasycenia brzuszka. Kocham ja karmic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karola Re: karm piersią IP: *.* 04.02.03, 05:27 Mleko w pieknym opakowaniuKarmienie piersia to cos wspanialego co Bog mogl stworzyc dla kobiet. Uwielbiam patrzec na moja corke, ktora tuli sie do piersi.Gdy pomysle sobie ze kiedys trzeba przestac karmic to mnie gnebi.Zawsze poczatki karmienia sa trudne ale warto bylo wytrzymac. Odpowiedz Link Zgłoś
php całe szczęście, że jestem Baranem... 18.06.03, 12:00 .... i dzięki mojemu uporowi i waszym post'om przekonałam sie, że to ja mam rację karmiąc Basię piersią a nie mój mąż do spółki z moją mama, którzy mają obsesję na punkcie przejścia na sztuczne :) Trochę tylko się boję jak to będzie jak wrócę do pracy... Odpowiedz Link Zgłoś
magda0 Re: karm piersią 05.09.03, 22:50 Ja jestem zadowolona z karmienia piersia i moje dzieci tez, nie mialam zbyt wielu problemow z samym karminiem ale bardziej z nie karmieniem kiedy wyjezdzalam do pracy i musialam odciagac pokarm w toalecie w pociagu, ale ciagle jakos sie udaje, MAGDA. Odpowiedz Link Zgłoś