Dodaj do ulubionych

7,5 m-ca -woli sie rozgladac zamiast jesc

19.02.07, 21:35
Maluch zrobil sie tak ciekawski ze po paru lykach siada i zerka dookola.
Trudno mowic o oproznieniu piersi za dnia-dopiero przy karmieniu wieczornym i
nocnych. Dostaje sinlac /100ml/ rano, obiadek /130-150ml/, owoce lub
sok /80ml/. Wagowo 25 centyl. Czy mu to minie i czy moze to oznaczac
rezygnacje stopniowa z piersi? Czy zwiekszyc porcje jedzenia nie z piersi?
Obserwuj wątek
    • fergie1975 Re: 7,5 m-ca -woli sie rozgladac zamiast jesc 19.02.07, 22:34
      u mnie podobnie nie chce, daje rano wiecej kaszy - 180 ml, obiadek podobnie i
      wiecej owocow 110. Wagowo gorzej - 3 centyl.
      W dzien je krotko piers jakby tylko popijal, moze nie jest glodny juz po
      posilkach. Daje tyle ile chce, nie wmuszam.
      Za to wieczorem a szczegolnie w nocy nadrabia, co 2-3 godziny.
      chcialabym sie w koncu wyspac :)
      • kasiek123 Re: 7,5 m-ca -woli sie rozgladac zamiast jesc 20.02.07, 09:35
        Hej. A jak podajesz kaszka? Przez smoczek czy lyzeczka? Bo ja przy lyzeczce juz
        wymiekam... :-)
        • fergie1975 Re: 7,5 m-ca -woli sie rozgladac zamiast jesc 20.02.07, 18:58
          podaje taka gesciejsza kasze lyzeczka, dlaczego wymiekasz nie idzie sprawnie?
          • elsy Re: 7,5 m-ca -woli sie rozgladac zamiast jesc 20.02.07, 20:12
            u nas jedzenie też w tempie ekspresowym, małej szkoda czasu na ssanie....co
            gorsza, że nawet w nocy jej się nie chce ssać, a myślałam, że w nocy nadrobimy,
            bo to najlepsza pora na jedzonko ze względu na sprzyjające warunki...

Witaj fergie :), mogłabyś podsunąć jakieś ciekawe przepisy na zupki, bo u mnie
            jakoś zawsze wychodzą w podobnym smaku,a chciałabym małej trochę urozmaicić,
            kiedyś dodałam jej brokuły Gerbera, ale one mają o wiele gorszy smak niż np. te
            ugotowane z mrożonek; ale chciałam, żeby były z bezpiecznego źródła...a Ty
            gdzie kupujesz jarzynki - na targu normalnie czy w sklepie z ekologiczną
            żywnością, a mięso? byłabym Ci wdzięczna ! :)ela
            • fergie1975 Re: 7,5 m-ca -woli sie rozgladac zamiast jesc 20.02.07, 23:08
              Jezeli chodzi o zupki to ja mieszam rzeczy ze sloikow tzn wzbogacam np
              jarzynowa o marchew lub wlasnie brokuly lub krem ze szpinakow. moj synek lubi
              te brokuly dokladnie Gerbera.
              Za bardzo nie mam manewru, bo u mnie marchewka zatwardza a kazda mniej
              marchewkowa wywoluje odruch wymiotny, chcialam zrobic pomidorowa lub ogorkowa
              ale te od 10 miesiaca, jedynie co to z burakiem musze sprobowac :).
              Jezeli gotuje to 2 marchewki, ziemniak, pietruszka mala, seler ,por i miksuje.
              Warzywa od kobiety kupuje co ma z wlasnej uprawy niby. mieso na razie tez
              Gerbera.

Nie wiem czy masz taki program z przepisami baby cook, wyslalam Ci na poczte
              gazetowa.
              • elsy Re: 7,5 m-ca -woli sie rozgladac zamiast jesc 21.02.07, 00:27
                wielkie dzięki, jesteś super!

ja dokładnie tak samo robię jarzynowa i dodaję masełko lub olej z oliwek;
                właśnie przydałaby się pomidorowa, ale jest alergizująca, więc poczekam
                jeszcze...
                ja mam jarzyny z targu, też zapewniane, że "swoje i dobre" lub z upraw
                ekologicznych ze sklepu ze zdrową żywnością, jeśli chodzi o mięso, to gotuję
                królika od tej samej pani co jarzyny lub gerbera, ale to mięso smakuje jak
                pasztet i nie przypomina w smaku prawdziwego mięsa, ale co zrobić, czerwonego
                mięsa jeszcze nie dawałam; a ile dajesz mięsa, bo ponoć w 9 miesiącu daje się
                już od 15-20 g, ale nie wiem ile to jest na łyżeczki???

pozdrawiam:)
                • fergie1975 Re: 7,5 m-ca -woli sie rozgladac zamiast jesc 21.02.07, 00:40
                  och, nie ma za co !
                  mozna przyjac ze lyzeczka od herbaty to 5g.
                  i niestety na prawdziwe miesko muszą jeszcze poczekać.

A co Ty tak późno na forum? ja zaraz kończę :)
                  • elsy Re: 7,5 m-ca -woli sie rozgladac zamiast jesc 21.02.07, 19:48
                    cześć fergie:)
                    ja mam często takie późne posiedzenia na forum, bo wtedy u mnie wszyscy już
                    śpią i mam chwile spokojnego niebytu ha! ha! ale wczoraj poszłam spać wcześniej
                    od Ciebie:)

prawdziwe mięsko - miałam na myśli oczywiście nie kotlety czy zrazy:) ale mięso
                    nie słoiczkowe, bo jak dodaję np. z królika osobno gotowane, to ta zupka ma o
                    wiele lepszy smak, musze jeszcze skombinować jakiś drób, bo ten sklepowy jest
                    pędzony na hormonach; ale jestem ciekawa, czy wszyscy się tak przejmują, czy
                    dodają zwykłe sklepowe mięso i jarzyny, i po kłopocie ? bo ja prawdę
                    powiedziawszy się trochę boję....poczekam, aż będzie starsza
                    • fergie1975 Re: 7,5 m-ca -woli sie rozgladac zamiast jesc 21.02.07, 23:25
                      jezeli chodzi o te sklepowe to nie nalezy wpadac w jakas paranoje, ja kupuje
                      warzywa od "znajomej" kobiety (a w sumie to nie wiem gdzie ona ma to pole :) )
                      a miesko ze sloikow, ale juz sie rozgladam za pewnym zrodlem.
                      Daj znac czy ksiazka z przepisami dotarla.
                      • elsy Re: 7,5 m-ca -woli sie rozgladac zamiast jesc 22.02.07, 00:30
                        dotarła i jest superowa! dziękuję Ci jeszcze raz; pa, pa :)
          • kasiek123 Re: 7,5 m-ca -woli sie rozgladac zamiast jesc 20.02.07, 21:42
            Idzie sprawnie jak najbardziej, tylko trzeba sie nawachlowac :-) bo maluchowi
            odpowiada lyzeczka w wersji mini.
            • fergie1975 Re: 7,5 m-ca -woli sie rozgladac zamiast jesc 20.02.07, 22:27
              aha, no tak :)
              • kasiek123 Re: 7,5 m-ca -woli sie rozgladac zamiast jesc 21.02.07, 08:41
                Czy moge prosic o program Baby cook?
                • fergie1975 Re: 7,5 m-ca -woli sie rozgladac zamiast jesc 21.02.07, 11:42
                  prosze bardzo, wyslalam
                  • mangeln do fergie 1975 17.04.07, 22:37
                    Fergie czy mogłabyś wysłać także mi program baby cook? Serdecznie Ci z góry
                    dziękuję. Pozdrawiam Małgorzata
        • buzka262 Re: 7,5 m-ca -woli sie rozgladac zamiast jesc 22.02.07, 15:48
          Moja corka ma niecale 7 miesiecy i tez przy karmieniu wszystko inne ja
          interesuje.ale to normalka ze dziecko z wiekiem zaczyna interesowac sie
          otaczajacym go swiatem.Ja nie robie z tego powodu problemu.Jesli chodzi o
          jedzenie jakie dostaje to rano porzadna dawka kaszki hihihi ok 240ml (butelka) ,
          ok 11.30 dostaje obiadek + piers , ok 14.00 buteleczka mleka ok 240ml , ok 17.00
          dostaje deserek + piers i ok 19.00 kleik ryzowy ok 240ml (butelka).I tak wyglada
          caly nasz dzien.Jesli nie chce tyle ml co jej zrobie to daje mi znak i nie
          wpycham na sile.Pozdrawiam.
          • megii77 do Fergie1975 22.02.07, 21:12
            witaj fergie
            czy możesz mi wysłać program baby cook, będę Ci niezmiernie wdzięczna...
            z góry baaaaaardzo dziękuję i pozdrawiam
            magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka