ira2121 07.12.07, 08:28 Czy wszystkie kobiety karmiące muszą mieć robione badanie krwi. To zależy od ich stanu zdrowia czy jak? Chodzi mi o dłuższe karmienie, rok i dłużej. Nie wiem czy powinnam domagać się od lekarza takiego badania. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agasobczak Re: badanie krwi mamy 07.12.07, 09:52 Karmię 15 miesięcy i miałam raz robioną morfologie ale tylko dlatego, że po porodzie miałam bardzo długo krwawienie i było podejrzenie anemii. Myślę że badanie nie zaszkodzi ale jeśli czujesz sie dobrze można z tym poczekać. Jeśli natomisat chudniesz, jesteś senna i bez motywacji to morfologia się coś nam powie. Przymusu nie ma:) Odpowiedz Link Zgłoś
bathilda Re: badanie krwi mamy 07.12.07, 10:40 Obowiązku na pewno nie ma. Ale jak ja się gorzej czułam, tak koło 3 miesiąca, to poszłam, powiedziałam i dostałam. Zrobili mi morfologię i biochemię krwi + badanie moczu. Akurat u mnie wszystko było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: badanie krwi mamy 07.12.07, 10:56 ira2121 napisała: > Czy wszystkie kobiety karmiące muszą mieć robione badanie krwi. To zależy od > ich stanu zdrowia czy jak? Chodzi mi o dłuższe karmienie, rok i dłużej. Nie > wiem czy powinnam domagać się od lekarza takiego badania. Nigdy nie słyszałam, żeby była taka potrzeba. Natomiast ja tam lubię sobie robić profilaktyczne badania krwi, już jakiś czas temu wzięłam skierowanie, ale potem zapomniałam, i przepadło. PS. Można też zrobić, jeżeli ktoś się czepia, że "zdrowie stracisz, wszystko z ciebie wyssie" itd żeby jakby co mieć argument, że nieprawda. Odpowiedz Link Zgłoś