mamusia.1 15.12.07, 22:21 witam czy karmiaca moze zazywac sporadycznie ibuprom?miewam silne bole glowy na zmiane pogody i niestety paracetamol w ogole mi nie pomaga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mamajestem Re: ibuprom mozna? 15.12.07, 22:26 Słyszałam że leki na bazie paracetamolu można. na silne bóle głowy brała apap można nawet 2 wziąć. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: ibuprom mozna? 16.12.07, 00:04 Można jak najbardziej! Jezeli koniecznie potrzeba, to nie tylko sporadycznie. Zobacz tu cytat z p. Moniki (akurat a propos gorączki, ale to nie ma znaczenia: --------- "Re: goraczka,pomocy! monika_staszewska 28.02.07, 20:59 zarchiwizowany Jesli trezba coć przeciwbólowego i przeciwgoraczkowego (i przeciwzapalnego) proponuję środki z paracetamolem czy ibuprofenem pozdrawiam i zyczę szybkiej poprawy :) monika staszewska" ------- Odpowiedz Link Zgłoś
mamakuby75 Re: ibuprom mozna? 17.12.07, 08:07 wlasnie,bo mi polozna powiedziala ze raczej nie i tak tez jest napisane na ulotce... Odpowiedz Link Zgłoś
maff1 Re: ibuprom mozna? 17.12.07, 08:21 podejrzewam ze na każdym leku jest npisane ze nie można brac podczas ciązy i karmienia piersią. Bo nikt nie testował leków (bo która kobieta zgodziłaby się?) na tej grupie pacjentów. Va szczęście wiemy z praktyki ze ibuprom można brać. Jest on o tyle lepszy od apapu i paracetamolu że ma także działanie przeciwzapalne. Obok działania przeciwbólowego i przeciwgorączkowego. Ibuprom (ibuprofen) można brać w ilościach jakie zaleca na ulotce producent. Czasem, choć sporadycznie zdarzają sie sytuacje gdy ktoś ma uczulenie na ten lek - i to jest jedyne przeciwwskazanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: ibuprom mozna? 17.12.07, 10:04 A mi z kolei bardzo fachowa konsultantka laktacyjna powiedziała że można na ból brodawek, kiedy dziecko miało dopiero 2 tygodnie. Tez się oczywiście wahałam, bardzo ograniczałam. Ale od tego czasu już się wywiedziałam, że naprawdę, na pewno jest bezpieczny. Oczywiście, wiadomo, nie nadużywać, nie brać bez potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
mamusia.1 Re: ibuprom mozna? 17.12.07, 13:15 przekonalyscie mnie,dziekuje bardzo bo z tym paracetamolem to masakra w ogole mi nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś