magdalena438 21.12.07, 13:06 Jak byłam w szpitalu to dziecko najadalo sie z piersi a teraz brakuje mi pokarmu i musze karmic butelko i bardzo mi poranila brodawki i mam obolale piersi,po butelce dziecko moze wnocy spac nawet do 7 godz Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bathilda Re: Malo pokarmu 21.12.07, 13:20 To jest jakieś pytanie czy tylko deklaracja? Bo nie wiem za bardzo czego od nas oczekujesz. Jeśli chciałabyś karmić tylko piersią i chcesz żeby Ci coś poradzić, to napisz - ile dziecko ma; - jak przybiera; - jak karmisz i czy w ogóle karmisz piersią (jeśli nie to od jak dawna). Jeśli chodzi tylko o bolące brodawki to pomaga bepanthen. Takie urazy zwykle są skutkiem złej techniki ssania, którą można skorygować z pomocą doradcy laktacyjnego. Co do spania po butli to mieszanka trawi się wolniej niż mleko mamy, dlatego nie ma w tym nic dziwnego. Odpowiedz Link Zgłoś
julitta81 Re: Malo pokarmu 22.12.07, 23:54 Przede wszystkim pamiętaj o swojej diecie! Jedz 4-5 posiłków, najlepiej ciepłych. U mnie to wystarcza. Nigdy nie piłam herbatek dla karmiących, itp. i było ok. Wystarczło jednak trochę niedojeść i był problem. Odpowiedz Link Zgłoś
aisuga2 Re: Malo pokarmu 26.12.07, 23:12 Nie sądziłam że ciepłe posiłki mogą wpłynąć na ilość produkowanego mleczka... Sama mam problem z dzienną produkcją :-(... Staram się dużo pić ale i tak muszę dokarmiać mojego głodomora... Odpowiedz Link Zgłoś