ewasuroz 10.02.08, 12:31 mój 8 miesięczny synek najpierw ma myte zęby, a potem je i przy piersi zasypia, jak to zmienic? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lady_of_avalon Re: kolejność 10.02.08, 13:14 Przy karmieniu piersią próchnica mu raczje nie grozi, więc nie trzeba tego zwyczaju zmieniać :)) Tu masz cytat z Kaeiry: "Są różne opinie, ale wg ogromnej wiekszosci specjalistów od karmienia, to raczej mit. (pochodzacy od sytuacji z karmieniem butelką z mlekiem mod. lub sokiem) Cytat z p. Moniki: "Jeśli dziecko śpi z piersią w buzi lub domaga się piersi dosłownie co 10-15 minut to w istocie może się pojawić problem z zębami. Ale jeśli karmienie nocne jest normalnym jedzeniem np. co dwie godziny raczej o zęby obawiać się nie trzeba. pozdrawiam :) monika staszewska" Jesli znasz angielski, masz tu linki: www.kellymom.com/bf/older-baby/tooth-decay.html www.askdrsears.com/faq/bf3.asp" Odpowiedz Link Zgłoś
ewasuroz Re: kolejność 11.02.08, 11:30 dziekuje za informacje, uspokoiła mnie, w nocy juz nie karmię, ale mój syn zasypia w zasadzie tylko przy piersi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś