Dodaj do ulubionych

Przerwa od 3 do 6 rano?

31.05.08, 19:58
czy przy karmieniu z butelki odciagnym mlekiem co 3h nalezy albo
mozna robic przerwe w jedzeniu od 3 do 6 rano?
Obserwuj wątek
    • zagussia Re: Przerwa od 3 do 6 rano? 01.06.08, 11:00
      dodam ze maluszek ma dopiero 10 dni, lek zlecil taka przerwe, od
      dwóch dni dzidzia spi w tym czasie ale poczytałam ze nie powinno sie
      tak robic - prosze o szybka porade
      • k-szp Re: Przerwa od 3 do 6 rano? 01.06.08, 11:44
        od 3 do 6 rano to tylko 3 godziny, skoro dziecko spi, to ja bym nie budzila.
        • zagussia pomyliłam - oczywiscie od 00-6 01.06.08, 13:31
          pomyliłam - oczywiscie od 00-6
          • k-szp Re: pomyliłam - oczywiscie od 00-6 01.06.08, 14:54
            Jesli karmisz odciaganym mlekiem, a dziecko podczas przerwy spokojnie spi, to wg
            mnie nie ma problemu. Jakby maluszek byl glodny, to bylby placz :) Popatrz jakie
            beda przyrosty. Przy karmieniu odciaganym mlekiem ma sie ten komfort, ze widac
            dokladnie, ile dziecko zjada. Ja tak ustawilam karmienia, ze w wieku 3 miesiecy
            synek zaczal przesypiac cala noc od 19:30 do 7 rano, z jednym karmieniem przez
            sen o 23 w miedzyczasie. Dlugie przerwy w tak wczesnym okresie karmienia moga
            zle wplywac na laktacje, no ale Twoja laktacja zalezy w tym przypadku od
            czestotliwosci odciagania, a nie karmienia.
            • zagussia Re: pomyliłam - oczywiscie od 00-6 01.06.08, 16:12
              ona przesypia ta przerwe, ale czasem generalnie długo spi i na
              karmienie co 3h w dzien i tak musze ja budzic, w nocy mleko tak czy
              inaczej odciagam bo mialabym zastój
            • m_76 k-szp jak Ty to zrobilaś? 01.06.08, 16:55
              >Ja tak ustawilam karmienia, ze w wieku 3 miesiec synek zaczal przesypiac cala
              noc od 19:30 do 7 rano, z jednym karmieniem przez
              > sen o 23 w miedzyczasie

mój synek ma skończone 4 mieś. i od jakiegoś czasu budzi się w nocy średnio co 2
              godz.....
              • k-szp Re: k-szp jak Ty to zrobilaś? 01.06.08, 17:05
                Z tym ze ja karmie odciaganym, bo cycem dziecie wzgardzilo. Synek budzil sie 2-3
                razy w nocy. Przenioslam jedno karmienie na dzien, dodalam karmienie przez sen o
                23 i jak reka odjal - przestal sie budzic :) Tylko ze to dziala tylko u mam
                karmiacych inaczej. Dziecko potrzebuje dobowo okreslona ilosc kalorii. Jesli
                podamy mu je wg odpowiedniego planu w dzien - nie bedzie bedzie budzic sie w
                nocy. Chyba ze ma skok rozwojowy, albo budzi sie z innych przyczyn niz glod.
                Nasz plan karmien:

7:00 140 ml
                10:00 130 ml
                13:00 130 ml
                16:00 130 ml
                18:00 (przed kapiela) i 19:20 (po kapieli): lacznie ok 220 ml, chyba ze zje
                mniej - takie tankowanie do pelna na noc ;)
                23:00 karmienie przez sen: 140 ml lub mniej, zalezy ile chce.
                Ok. 5:00 synek czasem sie na chwile przebudza, ale sam zasypia za chwilke i
                spimy do 7:00.
                Poniewaz synek konczy 4 miesiace bedziemy sie powoli przestawiac na plan
                4-godzinny z wiekszymi porcjami jedzonka i dwiema drzemkami. Moze takie
                "tresowanie" dziecka wyda sie okrutne, ale ogromnie ulatwia mi zycie, a i synek
                nie wyglada na nieszczesliwego. Jest radosnym spokojnym dzieckiem, porzadnie
                przybiera na wadze. Sposob zaczerpniety z ksiazek Tracy Hogg.
                • zagussia Re: k-szp jak Ty to zrobilaś? 01.06.08, 17:30
                  k-szp napisz prosze do mnie na gg - widze ze mamy wiele wspólnego i
                  wiele mogłabym sie od ciebie dowiedziec..moj nr 797831
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka