zagussia 31.05.08, 19:58 czy przy karmieniu z butelki odciagnym mlekiem co 3h nalezy albo mozna robic przerwe w jedzeniu od 3 do 6 rano? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zagussia Re: Przerwa od 3 do 6 rano? 01.06.08, 11:00 dodam ze maluszek ma dopiero 10 dni, lek zlecil taka przerwe, od dwóch dni dzidzia spi w tym czasie ale poczytałam ze nie powinno sie tak robic - prosze o szybka porade Odpowiedz Link Zgłoś
k-szp Re: Przerwa od 3 do 6 rano? 01.06.08, 11:44 od 3 do 6 rano to tylko 3 godziny, skoro dziecko spi, to ja bym nie budzila. Odpowiedz Link Zgłoś
zagussia pomyliłam - oczywiscie od 00-6 01.06.08, 13:31 pomyliłam - oczywiscie od 00-6 Odpowiedz Link Zgłoś
k-szp Re: pomyliłam - oczywiscie od 00-6 01.06.08, 14:54 Jesli karmisz odciaganym mlekiem, a dziecko podczas przerwy spokojnie spi, to wg mnie nie ma problemu. Jakby maluszek byl glodny, to bylby placz :) Popatrz jakie beda przyrosty. Przy karmieniu odciaganym mlekiem ma sie ten komfort, ze widac dokladnie, ile dziecko zjada. Ja tak ustawilam karmienia, ze w wieku 3 miesiecy synek zaczal przesypiac cala noc od 19:30 do 7 rano, z jednym karmieniem przez sen o 23 w miedzyczasie. Dlugie przerwy w tak wczesnym okresie karmienia moga zle wplywac na laktacje, no ale Twoja laktacja zalezy w tym przypadku od czestotliwosci odciagania, a nie karmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
zagussia Re: pomyliłam - oczywiscie od 00-6 01.06.08, 16:12 ona przesypia ta przerwe, ale czasem generalnie długo spi i na karmienie co 3h w dzien i tak musze ja budzic, w nocy mleko tak czy inaczej odciagam bo mialabym zastój Odpowiedz Link Zgłoś
m_76 k-szp jak Ty to zrobilaś? 01.06.08, 16:55 >Ja tak ustawilam karmienia, ze w wieku 3 miesiec synek zaczal przesypiac cala noc od 19:30 do 7 rano, z jednym karmieniem przez > sen o 23 w miedzyczasie mój synek ma skończone 4 mieś. i od jakiegoś czasu budzi się w nocy średnio co 2 godz..... Odpowiedz Link Zgłoś
k-szp Re: k-szp jak Ty to zrobilaś? 01.06.08, 17:05 Z tym ze ja karmie odciaganym, bo cycem dziecie wzgardzilo. Synek budzil sie 2-3 razy w nocy. Przenioslam jedno karmienie na dzien, dodalam karmienie przez sen o 23 i jak reka odjal - przestal sie budzic :) Tylko ze to dziala tylko u mam karmiacych inaczej. Dziecko potrzebuje dobowo okreslona ilosc kalorii. Jesli podamy mu je wg odpowiedniego planu w dzien - nie bedzie bedzie budzic sie w nocy. Chyba ze ma skok rozwojowy, albo budzi sie z innych przyczyn niz glod. Nasz plan karmien: 7:00 140 ml 10:00 130 ml 13:00 130 ml 16:00 130 ml 18:00 (przed kapiela) i 19:20 (po kapieli): lacznie ok 220 ml, chyba ze zje mniej - takie tankowanie do pelna na noc ;) 23:00 karmienie przez sen: 140 ml lub mniej, zalezy ile chce. Ok. 5:00 synek czasem sie na chwile przebudza, ale sam zasypia za chwilke i spimy do 7:00. Poniewaz synek konczy 4 miesiace bedziemy sie powoli przestawiac na plan 4-godzinny z wiekszymi porcjami jedzonka i dwiema drzemkami. Moze takie "tresowanie" dziecka wyda sie okrutne, ale ogromnie ulatwia mi zycie, a i synek nie wyglada na nieszczesliwego. Jest radosnym spokojnym dzieckiem, porzadnie przybiera na wadze. Sposob zaczerpniety z ksiazek Tracy Hogg. Odpowiedz Link Zgłoś
zagussia Re: k-szp jak Ty to zrobilaś? 01.06.08, 17:30 k-szp napisz prosze do mnie na gg - widze ze mamy wiele wspólnego i wiele mogłabym sie od ciebie dowiedziec..moj nr 797831 Odpowiedz Link Zgłoś