elzbieta76 07.06.08, 09:13 moja córcia ma 8m ,czy któraś jadła pieczarki? Mam dziś grilla i mnie korci.dzięki za odpowiedż Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaeira Re: pieczarki??? 07.06.08, 09:34 Nie ma jakichkolwiek przeciwwskazań. Problemy z grzybami to kompletny wyjątek. Oto cytat z p. Moniki: "Można jeść wszystko, więc i grzyby. Oczywiście jeśli dziecko reaguje niekorzystnie na jakiś składnik maminej diety, wtedy wszystko przestaje być wszystkim, bo pojawiają się ograniczenia. pozdrawiam i życzę smacznego :) monika staszewska" A ja przypominam, że fakt, że coś jest/może być ciężkostrawne dla matki nie ma to żadnego wpływu na jej mleko. Odpowiedz Link Zgłoś
anu1979 Re: pieczarki??? 07.06.08, 10:43 moja mała ma 7 m-cy jadłam juz pieczarke z grilla a jak miala ok 6 jadłam zupe pieczarkowa:)i nic....narazie mam ochote na truskawki....ale jakos brak mi odwagi:) Odpowiedz Link Zgłoś
magdowi Re: pieczarki??? 07.06.08, 12:51 Jadłam wielokrotnie, mniam! (Bez jakiejkolwiek reakcji dziecka.)Czemu nie? Odpowiedz Link Zgłoś
aaasia85 Re: pieczarki??? 07.06.08, 20:02 Ja zaczelam jesc jak corcia miala jakies 2 miesiace i jem do tej pory, a corci nic nie dolega. Odpowiedz Link Zgłoś
kra123snal Re: pieczarki??? 07.06.08, 20:48 > A ja przypominam, że fakt, że coś jest/może być ciężkostrawne dla matki nie ma > to żadnego wpływu na jej mleko. Ciężkostrawność nie jest jedynym przeciwskazaniem. Nie zaleca się jedzenia grzybów (w co chyba nie wlicza się hodowlanych pieczarek) ze względu na prawdopodobieństwo pomyłki zbieracza i otrucie jedzących Odpowiedz Link Zgłoś