brazbol 28.06.08, 21:42 cała rodzina poleca mi pić bawarkę "na pokarm", bo i mama i ciotka i babcia piły i dużo pokarmu miały. czy faktycznie herbata z mlekiem ma wpływ na pokarm czy nie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiale73 Re: bawarka????????????? 28.06.08, 22:58 bzdura do kwadratu i na dodatek paskudnie smakuje Odpowiedz Link Zgłoś
empes82 Re: bawarka????????????? 28.06.08, 21:56 no ja też piłam, bo mama i teściowa i babcie i prababcia "pij bo MUSISZ jak chcesz karmić" no i mały miał wysypke i lekarz kazał zupełnie odstawić nabiał :] bo skaza białkowa ...wiec radze nie faszerować sie mlekiem, tylko w umiarem :] Odpowiedz Link Zgłoś
basiak36 Re: bawarka????????????? 28.06.08, 23:26 Oczywiscie ze to mit. Tutaj w UK tylko taka herbate sie pije :) Kobiety nie maja wcale mniej lub wiecej problemow z karmieniem niz gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
wiwinek Re: bawarka????????????? 29.06.08, 00:25 Generalnie im więcej się pije tym więcej pokarmu jest. Ale z mlekiem to bym uważała. Odpowiedz Link Zgłoś
brazbol Re: bawarka????????????? 29.06.08, 07:59 dzięki dziewczyny, tak właśnie myślałam...a szkoda, bo mi smakuje:)) Odpowiedz Link Zgłoś
orgellaa :) 29.06.08, 09:50 mi bawarka też smakuje i piję (ale nie na "mleko") jak dziecko nie ma objawów alergii- pij na zdrowie :) Odpowiedz Link Zgłoś
basiak36 Mity na temat picia 29.06.08, 10:29 wiwinek napisała: > Generalnie im więcej się pije tym więcej pokarmu jest. Ale z mlekiem to bym uwa > żała. To oczywiscie kolejny mit. Pokarm syntezuje sie z krwi, nie bezposrednio z tego co pijemy. Nadmiar wypitych plynow wydalimy z moczem. Produkcja pokarmu uzalezniona jest od efektywnego oprozniania piersi, nie od tego ile pijemy (jedynie odwodnienie u mamy moze spowodowac spadek produkcji pokarmu) Odpowiedz Link Zgłoś