16.12.10, 22:21
witajcie
jestem mama 15 dniowej Amary niestety od poczatku malutka jest na sztucznym mleku bo ja nei mam pokarmu ( wyczynialam cuda herbatki laktatory bawarki przystawianei malej do piersi ciagle i nic zero pokarmu) moja coreczka pije mleko Nan 1 , moj epytanie odtyczy kupek moze panikuje ale malutka robi kupke raz lub dwa razy na dobe strasznei sie prezy pnie a kupka nei chce wyjsc i tak jest czesto, przepajamy ja koperkiem i rumiankiem a problem z kupka nie nzika. czy macie na to jakas metode i sposoby bo ja nie wiem co mam robic jak moja coreczka nei moze zrobic kupy.

pozdrawiam i z gory dziekuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • maji13 Re: kupki 16.12.10, 22:27
      kochana przeczkeac, to jest normalne niestety.
      u nas bylo tak samo... dawaj wode najlepiej przed karmieniem.
      • mamacsw Re: kupki 17.12.10, 07:51
        ja powiem tak: mój synek też od początku był na mm i z doświadczenia własnego i innych mam wiem, że m.in. mleko nan1 powoduje takie kupki, domyślam się, że to mleko dostała w szpitalu, wiadomo, szpitale nie mają kasy i podają najtańsze, po poradzie pediatry przeszliśmy na bebilon taki dla dzieci ze skłonnością do zaparć, wiadomo w międzyczasie przepajanie i było ok. proponuję zmienić mleko, sama to przerabiałam
        • marlesek Re: kupki 17.12.10, 09:34
          przerabialism juz rozne mleka w tym i bebilon comfort przeciw kolkom i zaparciom i moja coreczka od neigo dostala uczulenia praktycznie natychmiast powypiciu tego mleka dostala czerwonych krostek po zaprzestaniu stosowania bebilonu comfort krostki zniknely jak reka odjal.
          • lopezka26 Re: kupki 17.12.10, 09:51
            Moja mała miała ten sam problem. Też jest na mm. Dawałam herbatke z kopru lub plantex. Nie pomagało. Mam świetnego lekarza który powiedział że niczym mam jej nie dopajac-zero herbatek itd, ewentualnie woda ale bez szalenstwa. Pokazał tez kilka ćwiczeń czyli: podtsawa, przed kazdym karmieniem kłaść dzidzię na kilka chwil na brzuszku, pozniej na pleckach jak lezy zginać nóżki ok 6 razy po 5 sekund, i strzepywac piętki wink Od momentu jak przestałam podawac małej herbatki, i zaczęłam z nia tak regularnie ćwiczyć kupki ida jak malowane, mała się nie pręży i kolki poszły w niepamięć
            • cytrynowa.lemoniada Re: kupki 17.12.10, 10:22
              polecam humane - pewnie nie próbowałas bo to w Polsce malo popularne mleko. Ciezko kupic, jest chyba tylko w auchan, almie i internecie. nan słynie z zaparć
              • pancia-jancia Re: kupki 17.12.10, 10:36
                humane widziałam ostatnio w askocie i chyba w realu rzuciła mi się w oczy. Mam brata dużo młodszego i pamiętam jak wcinał humanęsmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka