marzeni81 07.07.08, 10:53 czy karmiac piersia mozna uzyc oleju rycynowego? czy olej rycynowy przenika do mleka? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
izydorek70 Re: olej rycynowy 07.07.08, 16:05 Niestety nie wiem czy przenika-ale to bardzo drastyczny środek przeczyszczający.Trochę jednak bym się bała.A może pomogą czopki glicerynowe-te są na pewno bezpieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
marzeni81 Re: olej rycynowy 07.07.08, 18:13 czopki nie dzialaja,probowalam. a o olej zapytalam,bo mam w domu,tylko ulotka gdzies sie zapodziala, tam byloby zapewne napisane czy mozna uzyc,czy nie karmiac piersia. moze ktos jeszcze wie cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
kropkaa Re: olej rycynowy 07.07.08, 21:11 Jak szybko zadziała to nie będzie mieć szans przeniknąć;) Odpowiedz Link Zgłoś
izydorek70 Re: olej rycynowy 08.07.08, 16:42 Nie działa,aż tak szybko,bo dopiero po 2-4godz.Działanie jest możliwe w wyniku drażnienia jelita przez subst. powstającą w wyniku rozkładu oleju rycynowego.Powoduje przekrwienie narządów wewn. i bolesne skurcze.Tyle znalazłam.Moim zdaniem świństwo. Odpowiedz Link Zgłoś