Dodaj do ulubionych

dieta 6,5 miesięczniaka

16.08.08, 22:50
witam, czy możecie napisać co dajecie dzieciom w tym wieku? podałam
już warzywa, zupę jarzynową i owoce- jabłko, jagoda, ale chciałam
zapytać o mięso- ile razy w tyg? bo zgłupiałam i już nie wiem czy to
rybę max 2 razy czy wogóle mięso...
czy np. owoce zastępują posiłek? dzięki piękne
Obserwuj wątek
    • mad_die Re: dieta 6,5 miesięczniaka 17.08.08, 11:17
      Trochę tego dużo jak dla półroczniaka. Mam nadzieje, że nie podajesz tego codziennie?
      Moja córka ma 7 miesięcy. Przez cały 6 miesiąc dostawała jeden "inny" posiłek dziennie - brokuła, cukinię, jabłko, gruszkę, fasolkę - co tam akurat miałam pod ręką, żeby jej przygotować. Teraz planuję dawać jej 2 razy dziennie "dorosłe" jedzenie. Już nie papkę, ale większe kawałki, czasami dostaje różyczki brokuła do poogryznia - chociaż zębów jeszcze nie ma, ale świetnie sobie radzi. Od czasu do czasu jakiś herbatnik bezglutenowy, próbowałam już z żółtkiem, ale ulewała strasznie, więc na razie poczekam.
      Dzieci przez pierwszy rok życia mogą być wegetarianami, nie jest przymusem podawanie mięsa. Ja w każdym bądź razie sie wstrzymam z mięsem i rybą. Na razie warzywa, owoce, czasami kaszka z owocami lub warzywami, a tak moje mleko - najlepsze co może być :)
    • bathilda Re: dieta 6,5 miesięczniaka 17.08.08, 16:04
      Mięso wprowadza sie po miesiącu dobrej tolerancji warzyw. A po kolejnym miesiącu
      żółtko. Na początku mięsko raz w tygodniu, potem 2 razy w tygodniu a potem co
      drugi dzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka